Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

06. 04. 2023. 16:42 6

Aktivista na skupštini Rio Tinta: Klinč sa direktorom (VIDEO)

Na godišnjoj skupštini kompanije Rio Tinto u Londonu pojavio se i govorio je Nebojša Petković iz udruženja "Ne damo Jadar".

On je na početku izlaganja rekao da dolazi iz Gornjih Nedeljica, gde Rio Tinto namerava da otvori rudnik i postavio pitanja okupljenim direktorima.

- Šta vaši zaposleni tačno rade u svojim kancelarijama u Loznici i zašto, umesto da napustite Srbiju, pošto je prostorni plan ukinut, nastavljate da kupujete imovinu. Došao sam da vam prenesem poruku da će se ovo udruženje boriti protiv vas dok vas ne oteramo iz Srbije - rekao je Petković iz razvio zastavu na kojoj piše "Ne damo Jadar".

Inače, ovoj konferenciji prisustvovali su i aktivisti iz Arizone i sa Madagaskara.

Naime, u Londonu kompanija Rio Tinto održava godišnju skupštinu, a tim povodom brojni ekološki aktivisti okuplili su se kako bi izazili nezadovoljstvo načinom na koje poslovanje ove kompanije utiče na životnu sredinu njihovih zemalja. Meštani Gornjih Nedeljica okupili su se da pruže podršku aktivistima u Londonu.

- Okupili smo se da im poželimo 150 godina nesreće koju su sejali po svetu. Na Madagaskaru zatrovali su sve što su mogli za 15 godina. Mi ih nećemo pustiti niti dozvoliti da išta zakopaju osim kukuruza u Jadru - rekla je za N1 aktiviskinja Marijana Petković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati