Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 03. 2023. 08:23 17

Grčić se vraća na mesto zločina da obavlja prljave poslove SNS

Umesto da odgovara za kolaps EPS-a i štetu od preko 3 milijarde evra, Mića Grčić se, kao novi direktor Pro Tenta trijumfalno vraća na mesto zločina, odakle će nastaviti da obavlja prljave poslove za SNS. Pro Tent bi trebalo da se bavi održavanjem EPS-a, ali već godinama služi za udomljavanje SNS kadrova, pa je, uprkos kolapsu EPS-a, u proteklih pet godina broj zaposlenih porastao sa dve na sedam hiljada, a prihod sa 20 na 130 miliona evra - rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

- A kako je tih sedam hiljada radnika održavalo EPS, najbolje vidimo po rekordnom broju havarija, požara, eksplozija i kvarova, koji su doveli do toga da 120.000 ljudi, u regionu sa najvećom elektranom na Balkanu, ostane bez struje i grejanja. Vučić i nije imenovao Grčića za direktora EPS-a da bi proizvodio struju, već da bi delio unosne ugovore partijskim firmama, zapošljavao partijske kadrove i obezbeđivao kapilarne glasove. Sada će to nastaviti da radi sa funkcije direktora Pro Tenta - istakao je Nikezić.

- Zato Stranka slobode i pravde već godinama insistira na uvođenju vanrednog stanja u celom engergetskom sektoru, imenovanju profesionalnog rukovodstva i utvrđivanju odgovornosti za sve u lancu odlučivanja - zaključio je Nikezić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati