Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

23. 03. 2023. 18:53 48

Brnabić opet napala opozicione medije: Divljate!

Premijerka Ana Brnabić, nakon sastanka sa predstavnicima pozorišta Boško Buha, rekla je da je slučaj ovog pozorišta "bizaran" a kritikovala je medije koji su o njemu izveštavali navodeći da su politizovali situaciju i da su manipulisali glumcima. "Mi, koji rešavamo problem, izdali građevinsku dozvolu, budžetirali za rekonstrukciju pozorišta i ponudili još jednu dodatnu scenu - mi smo optuženi da želimo da ugasimo pozorište - razumete li stepen ludila", navela je, optužujući "tajkunske medije" veći deo konferencije za novinare. Rekla je da je za rekonstrukciju izdvojeno 5,5 miliona evra. Tvrdi da je glumcima komunicirano ranije da je će scena na Savskom trgu biti "dodatna" i da im je "sve saopšteno".

Navela je da je postojao pokušaj da se obmane javnost.

- Na primeru dečjeg pozorišta smo mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija i pojedinaca da politizuju situaciju i da izmanipulišu javnost, da šalju pogrešne činjenične informacije koje su proverljive i da sakriju istinu - navela je.

Kako je navela, ovaj slučaj je bizaran.

- Namerno sam htela i da pustim određene medije da vidim koliko će bukvalno da divljaju na ovom slučaju, lažu i obmanjuju i zloupotrebljavaju druge ljude na politički napadnu vlast koja sa ovim veze nema, osim što pokušava godinama da reši situaciju i da pomogne - navela je.Pročitala je naslove u medijima, između ostalih da je Boško Buha „prodat u potaji ispod cene“ što je ocenila "manipulacijom emocijama" ljudi "kako bi izašli i dali podršku, pozvali sva pozorišta da prestanu sa radom i krenu u štrajk...

Rekla je da imaju saglasnost od suvlasnika iz 2009. godine da se izvode radovi, građevinsku dozvolu i budžet da se izvrši rekonstrukcija. A scena sa Savskom trgu je ponuđena kao dodatna, kaže.Istine radi nisu mediji već glumci pokrenuli tu priču. Na pitanje N1 zašto su dozvolili, kao Grad i Vlada, da glumci jecaju u javnosti jer im je neko rekao da će se iz zgrade iseliti, rekla je da su glumci izrazili svoju frustraciju, a da je netačno da su oni pokrenuli priču, jer nisu izneli ni jednu informaciju koja se pojavljivala u medijima. Rekla je da je netačna informacija da je Aca Bosanac vlasnik zgrade Boška Buhe. "Rekla je Nova S, vi ste preneli, niste želeli da proverite ili ste znali, a sakrili ste tu informaciju", smatra ona.

Na konstataciju novinara N1 da nismo iz medija čuli da će doći do preseljenja u rekonstruisani zgradu Pošte, već od ministra Malog koji je to objavio na Instagram profilu u januaru, rekla je da nije videla njegovu Instagram objavu, ali da zna šta je rekao Grad Beograd i šta kao predsednica Vlade ima kao informaciju. Ako je Siniša Mali to rekao, što je to budžetirao Grad, upitala je.Kada je novinar N1 izneo objavu Malog, ona je rekla da je "to komunicirano glumcima kao dodatna scena2. "Zašto je to budžetirano sa 5,5 miliona u budžetu za 2023", rekla je. Ona tvrdi da je sve to glumcima saopšteno.

Premijerka je ranije danas napisala na Tviteru da je odlagala da saopšti rešenje da bi videla koliko će mediji da pišu. Na pitanje da li je to profesionalno, opet je govorila o profesionalnosti medija i urednice na Novoj S Jelene Obućine, koja je ranije danas komentarisala slučaj na N1. A kaže da je htela da "vide građani" i "oni koje ste zloupotrebili na bazi netačnih informacija", pa je zato odlagala da to kaže.

Na pitanje N1 zbog čega se onda na rekonstrukciju čeka osam godina i da li je grad Beograd i Sekretarijat za kulturu imao potrebne informacije o imovinskim odnosima, rekla je da se osam godina čeka jer je dosta kompleksan problem. Verujem da je moralo ranije da se završi, navela je i rekla da prihvata kritiku, ali da kritika nije bila dovoljna već da se laže "da je to urađeno 2017, da smo mi prodali Peconiju, Aci Bosancu, jer mi hoćemo da zatvorimo dečje pozorište a ne oni koje ste vi podržavali".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati