Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 03. 2023. 08:38 8

Nikezić: Gubici EPS, raspad energetskog sektora - sve je to cena imenovanja Miće Grčića

"Češka energetska kompanija ČEZ je prošle godine ostvarila rekordan profit od 3,36 milijardi evra i uplatiće češkoj državi 3,6 milijardi evra poreza na ekstraprofit i dividende", istakao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Srpska energetska kompanija EPS je ostvarila gubitak od 630 miliona evra i dobila iz budžeta 600 miliona evra.

Primećujete razliku? Razliku koja je posledica činjenice da je ČEZ-om godinama upravljao profesionalni menadžment, a EPS-om nestručni SNS poslušnik, koga je postavio Aleksandar Vučić.

Tako smo umesto da iskoristimo rekordne cene struje i ostvarimo rekordan profit, od čega bi korist imali svi građani Srbije, došli u situaciju da nam se zbog nestručnosti i korupcije raspadne čitav energetski sektor, što će nas koštati preko 3 milijarde evra, samo u periodu 2022-2024. godine.

To je cena imenovanja Miće Grčića, partijskog poslušnika bez škole i bez znanja, na čelo najveće srpske firme, zbog kojeg će svi koji su učestvovali u lancu odlučivanja, kad tad, morati da snose političku, materijalnu i krivičnu odgovornost", zaključio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati