Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf ]

20. 03. 2023. 15:22 5

"Hitno vratite Spomenik palim borcima"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić reagovao je danas na vest da je izvođač radova na deonici auto-puta Pakovraća – Požega oštetio Spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu.

On je poručio da je to nedopustivo i od kompanije zatražio da hitno rekonstruiše i vrati spomenik od istorijskog značaja za građane tog kraja Srbije.- Na osnovu napisa iz medija i izveštaja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva, upoznat sam da ste tokom izvođenja radova na izgradnji auto-puta Pakovraća - Požega oštetili Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori. Obavešten sam da ste tokom vikenda pristupili demontiranju spomenika bez najave nadzornom organu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva - naveo je ministar Vesić.Tom prilikom, spomenik je oštećen.

- Postupili ste suprotno ugovoru, a oštećenje spomenika izazvalo je uznemirenje naših građana. Zahtevam od vas da pod hitno, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva izvršite rekonstrukciju spomenika, kao i da spomenik bude vraćen na mesto na kojem se nalazio ili drugo prikladno mesto u skladu sa odlukom Zavoda - poručio je Vesić.Kako je ranije preneo portal Ozonpress, meštani Meštani sela Negrišori su zgroženi, ne veruju da je neko mogao ovako nešto da uradi...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati