Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 03. 2023. 10:50 1

Podrška Inicijativi za formiranje skupštinskog anketnog odbora

Sa dubokom zabrinutošću i saosećanjem prema porodicama stradalih rudara u rudniku Soko, Odbor za rad i radne odnose Stranke slobode i pravde odlučno podržava inicijativu advokata ovih porodica za formiranje skupštinskog anketnog odbora.

Dalje se u saopštenju navodi:

Anketni odbor treba da ispita rad Ministarstva rudarstva, utvrdi njegovu odgovornost u čitavom slučaju, ali i propuste u kontroli bezbednosti u srpskim rudnicima.

Odbor za rad i radne odnose Stranke slobode i pravde, na čijem čelu se nalazi Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, kao neko ko poznaje tu materiju, zahtevaće učešće u radu anketnog odbora kako bi se ispitale sve okolnosti, utvrdila puna istina i odgovornost, te stavila tačka na sve moguće tragedije u nebezbednim rudnicima.



- Svesni smo da je život rudara izuzetno težak, a porodice stradalih proživljavaju agoniju zbog tragedije i gubitka voljenih osoba. Ne smemo dozvoliti da se njihova žrtva zaboravi i istina mora izaći na videlo. Želimo da se tragedije poput ove više nikada ne ponove - istakao je Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga, narodni poslanik i predsednik Odbora za rad Stranke slobode i pravde.

Podsećamo da su Udruženi sindikati Srbije “Sloga” više puta do sada ukazivali na teške i nebezbedne uslove rada u srpskim rudnicima i osudili odluku tužilaštva u Aleksincu koja je nakon tragedije u rudniku Soko odlučila da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati