Društvo i ekonomija

Direktno

17. 03. 2023. 13:18 3

Reković (SSP): Profesori doživljavaju osvetu netolerancije, ekstremizma i nekulture

U instituciji koja je nas studente naučila toleranciji, demokratskim vrednostima i političkoj kulturi, profesori doživljavaju osvetu netolerancije, ekstremizma i nekulture - izjavila je Valentina Reković, članica predsedništva Stranke slobode i pravde, čiju izjavu u celosti prenosimo.

- To što su ispred Fakulteta političkih nauka osvanuli plakati sa fotografijama i imenima profesora ispisani najgorim uvredama govori da se granice agresije koju živimo svaki dan brišu sve više i da je satanizacija neistomišljenika došla do svakog ćoška.- Zato, svi mi, studenti i profesori beogradskog Univerziteta treba da stanemo rame uz rame sa ovim ljudima. Niko nikoga ne sme da naziva izdajnicima, jer rade svoj posao.

- Niko nikoga ne sme da naziva izdajnicima, jer u ime znanja organizuju akademsku razmenu sa profesorima iz Prištine. Niko ne može biti izdajnik jer želi da podeli svoja znanja. Svako ko misli drugačije, taj ne razume šta obrazovanje predstavlja.- 84 profesora Fakulteta političkih nauka podržalo je građane i studente tokom protesta protiv režima, sada je vreme da mi, građani i studenti podržimo njih. Profesori treba da šire svoja znanja nesmetano, a vlast i ekstremističke organizacije da prestanu da potpiruju mržnju i agresiju i time sprečavaju ono što najviše treba ovom društvu - dijalog.- Pozivam vas u borbu za slobodu mišljenja i pravo svih da sarađuju i razgovaraju - izjavila je Valentina Reković, članica predsedništva Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati