Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 03. 2023. 11:14 12

"Vučić da bude akademik i predsednik SANU"

Grupa intelektualaca okupljena oko inicijative "Složno za spas Srbije" organizovala je akciju "Buđenje SANU" u okviru koje su izneli jedan zahtev i jedan predlog ovoj najznačajnijoj instituciji zaduženoj za očuvanje kulture i identiteta sprpskog naroda - navodi se u njihovom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Zahtev je da se akademici konačno probude i jasno i glasno iznesu stav povodom narušavanja ustavnog poretka, predaje Kosova i Metohije, prirodnih i privrednih resursa Srbije, kao i uzurpacije vlasti i suspenodvanje svih institucija od strane aktuelnog režima. Kako su istakli, nedopsutivo je da intelektualci sa titulom akademika i svim prinadležnostima koje ta titula nosi ćute u ovako velikom istorijskom trenutku u kojem se nalazi čitav svet.
Predlog koji je istom prilikom iznet je, da ukoliko SANU već neće da se uključi i da kritički osvrt na sve ono što vlast radi, da se onda po ubrzanoj proceduri stavi na glasanje da Aleksanar F. Vučić postane akademik i da bude predložen i izabran za predsednika SANU. Smatraju da bi to bila logična stvar jer Vučić je ionako uzurpirao i sve druge funkcije u državi, a ćutanje akademije očito znači odobravanje takvog stanja.
Nemanja Šarović, prof. Davor Kalajžić, dr Duško Kuzović i Miroslav Parović ispred inicijative "Složno za spas Srbije" pozvali na skup koji se u nedelju 19. marta sa početkom u 12 časova održava ispred zgrade Predsedništva u Beogradu. Kako su istakli cilj skupa je dogovor sa narodom o toma kako da se pokrenu sve unutrašnje snage da bi se sprečila konačna predaja Kosova i Metohije jer smatraju da će u Ohridu dan ranije Vučić pristati na implementaciju sporazuma koji je krajem februara već prihvatio u Briselu - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati