Društvo i ekonomija

Srđan Milivojević

14. 03. 2023. 12:21 5

Srbija zemlja ogoljenih pretnji i targetiranja

Srbija je na žalost postala zemlja ogoljenih pretnji i targetiranja ne samo političkih protivnika režima Aleksandra Vučića, već svih pojedinaca i predstavnika institucija koji se usude da kritikuju tragično stanje u našem društvu za koje je najodogovorniji upravo Vučić. Sinoć je na tribini na Pravnom fakultetu, narodni poslanik Svetozar Vujačić, pominjan u svedočenju Marka Miljkovića drugooptuženog pripadnika klana Veljka Belivuka kao blizak rođak Miljkovića koji je ovom klanu omogućio kontakte sa vrhom režima, svoje kratko obraćanje tužiteljki Bojani Savović pred zaprepašćenom publikom na tribini, završio zastrašujućom pretnjom:

"Videćete da ćete loše proći!“

Još jednom pružamo snažnu podršku svim nosiocima pravosudnih funkcija koji su se s pravom pobunili zato što ne žele nemo da posmatraju propast naših sudova i tužilaštva. Srbija dobro pamti kakav je bio epilog pretnji upućenih Zoranu Đinđiću, Slavku Ćuruviji, Oliveru Ivanoviću. Na dan kada se obeležavala dvadeseta godišnjica ubistva Zorana Đinđića, funkcioneri Srpske napredne stranke su se prosto takmičili u relativizaciji ovog zločina, ne libeći se da veličaju pravosnažno osuđene ubice.

Posebno zabrinjavajuće deluju uvredljivi plakati i grafiti na kojima su prikazani narodni poslanici i lideri opozicionih političkih stranaka, Milica Đurđević Stamnekovski, Miloš Jovanović i Boško Obradović. Oni se putem grafita i plakata optužuju kao krivci za slom politike Aleksandra Vučića u vezi sa Kosovom i Metohijom. Lepljenje plakata uvredljive sadržine na kuću porodice Milice Đurđević Stamenkovski, targetiranje stanova i kuća opozicionih prvaka, jeste dokaz panike i straha posrnulog režima Aleksandra Vučića. Po svemu sudeći, jedan od glavnik Vičićevih slogan "Nema predaje" odnosi se na - mirnu predaju vlasti.

Posebno je opasno što posrnuli režim politički život iz raspuštene skupštine koja ne zaseda u ovim teškim i izazovnim okolnostma, želi da premesti na ulicu, namećući nasilje i mržnju kao alternativu dijalogu i demokratskoj raspravi.

Narоdni poslanik Srđan Milivojević

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati