Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 03. 2023. 11:17 6

Veselinović: "Fabrike smrti" moraju biti osuđene

S dubokom zabrinutošću i nevericom smo primili vest o smrti radnice turske kompanije "Aster tekstil" u Nišu, A. I. (39), koja je preminula od posledica akutnog infarkta na radnom mestu. Posebno što se radnica nešto ranije tog dana požalila da joj je loše, ali joj nadređeni nisu dozvolili da napusti fabričku halu da bi se javila lekaru - izjavio je Željko Veselinović, predsednik Odbora za rad i radne odnose Stranke slobode i pravde.

- Ovo je još jedan u nizu užasnih događaja u kojima se poslovodstvo i menadžment stranih kompanija odnose netolerantno prema srpskim radnicima, ne dozvoljavajući im da zatraže pomoć kada im je to najpotrebnije. Ovakve fabrike se mogu nazvati "fabrikama smrti" i moraju biti osuđene.

- Pozivamo nadležne organe da sprovedu istragu kako bi se utvrdile okolnosti ove nesrećne smrti. Državu i njene institucije, ukoliko imaju još snage, sposobnosti, hrabrosti i nepotkupljivog kadra da upozore sve poslodavce u Srbiji, a posebno strane kompanije na hitne mere za unapređenje radnih uslova u svojim fabrikama, uključujući obavezu da se radnicima uvek i u svakom momentu bez ikakvih ograničenja omogući pristup medicinskoj pomoći kada im je to potrebno.

- Takođe želimo da izrazimo naše najdublje saučešće porodici i prijateljima preminule radnice i smatramo da je važno da se ovakvi događaji ne zaborave i da se preduzmu hitne mere kako se ovako nešto ne bi dogodilo ponovo - izjavio je Željko Veselinović, predsednik Odbora za rad i radne odnose Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati