Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 03. 2023. 08:47 5

Nikezić: SNS samo u januaru zadužila svaku kuću za novih 400 evra

"SNS vlast je samo u januaru zadužila svaku kuću u Srbiji za novih 400 evra", istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde u ragovoru sa građanima Ćuprije, i dodao da više niko ne zna gde ide toliki novac.

- U poslednjih 10 godina ova vlast nas je zadužila za 20 milijardi evra - nastavio je Nikezić i naglasio da je od toga "samo 6 milijardi potrošeno na izgradnju infrastrukture, a preostale dve trećine zaduženja je otišlo na državnu potrošnju".

- To je kao da ste u banci uzeli kredit od 20 hiljada evra, pa za 6 hiljada evra popravili krov i zamenili prozore na kući, a 14.000 evra pojeli i popili. Problem je što će na kraju morati da plate ceo dug od 20 hiljada evra i to sa kamatom - objasnio je potpredsednik SSP.

"Upravo to se dešava Srbiji", kaže Nikezić i dodaje:

- Prekomerno se zadužujemo, a u 2022. ćemo samo kamatu na postojeće zaduženje platiti 1,22 milijarde evra, koliko država godišnje izdvaja i za sva socijalna davanja: za decu, za porodilje, za učenike, studente, za nezaposlene, za raseljene, za siromašne, za borce i invalide, što znači da su sva ta davanja mogla biti 50% veća da danas plaćamo kamate kao 2012. godine. Upravo to prekomerno zaduženje je i razlog što se Srbija, od 51 evropske države, nalazi u neslavnom društvu Azerbejdžana, Jermenije, Moldavije i Severne Makedonije, zemalja koje su zbog finansijskih problema bile prinuđene na aranžman sa MMF-om - zaključio je Nikezić.

U sklopu kampanje "Razgovori sa građanima" poslanik SSP Dalibor Jekić je okupljenim građanima Ćuprije rekao da nikog ne treba da čudi podatak da Ćuprija ima za skoro petinu manje stanovnika u odnosu na 2011. godinu, jer je ovde prosečna zarada manja za 20.000 od republičkog proseka i pitao da li uopšte neko želi da ostane i živi u opštini koja ima problem sa vodosnabdevanjem, koja ima bolnicu u katastrofalnom stanju u kojoj nedostaje dovoljan broj lekara.

- Ovo su samo neki od problema koji su uticali na odlazak građana iz ove opštine. Ćupričanima treba vlast koja rešava probleme, a ne vlast kojoj su lični interesi iznad opštih - zaključio je poslanik Jekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati