Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 02. 2023. 20:00 2

Reagovanje na tekstove "Šarić iz ćelije uređivao režimske medije" i "Skaj aplikacija pokazala kako je Šarić naručivao tekstove u režimskim medijima"

Adria Media Group doo reagovala je na tekstove "Šarić iz ćelije uređivao režimske medije" i "Skaj aplikacija pokazala kako je Šarić naručivao tekstove u režimskim medijima", koji su objavljeni na Direktno.rs.

Reagovanje prenosimo u celosti.

"Neistinita je tvrdnja navedena i tekstu od 23.01.2023. godiine pod naslovom "Šarić iz ćelije uređivao režimske medije!" koja je ponovljena u tekstu od 29.01.2023. godine pod naslovom "Skaj aplikacija pokazala kako je Šarić naručivao tekstove u režimskim medijima" da je Darko Šarić Kuriru koristeći Skaj aplikaciju slao informacije iz pritvora, da je menjao i uređivao naslove i tekstove, kao i da su novinari dobijali poklone kao nagradu za učešće u diskreditaciji svedoka saradnika.

Navedena informacija pored toga što je neistinita, ni na koji način ne proizilazi iz optužnice podnete protiv Darka Šarića i sadržine "Sky" prepiske koja se u predmetnom krivičnom postupku koristi.

Takođe su neistinite informacije koje implicirate u svom tekstu da su novinari medija koje pominjete, a u koje je uključen i Kurir, od strane Darka Šarića nagrađivani za dobro urađen zadatak i slično.

Kurir, njegovi urednici i novinari na profesionalan i častan način obavljaju svoj posao u cilju potpunog i jasnog izveštavanja građana o svim temama koje su od interesa za javnost.

Kurir kao profesionalni medij i neprikosnoveni lider kada je u pitanju oblast crne hronike izveštava o svim sudskim postupcima za koje postoji interes javnosti, naročito kada su u pitanju okrivljeni za krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala, u skladu sa najvišim standardima novinarske profesije, kodeksom i zakonom, a sve tvrdnje o navodnim uticajima i mešanjima u uređivačku politiku od strane optuženog Darka Šarića i njegovih navodnih saradnika, kao i od stane bilo kojih drugih lica su gruba neistina.

O navedenom svedoči i deo same "Skaj" komunikacije navodno vođene između optuženog Darka Šarića i njegovih saradnika, a koji deo prepiske niste preneli u svom tekstu, koja glasi: "A ona plava iz Kurira kako nas sj**a za onaj naslov" (citat iz optužnice).

Dakle, jasno je da Kurir ne da nije dozvolio da bude zloupotrebljen, već je izazvao nezadovoljstvo optuženih svojim profesionalnim izveštavanjem", navodi se u reagovanju Adria Media Group doo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati