Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 02. 2023. 06:00 18

Gašić nastavlja da ČISTI Vulinove kadrove

Dragan Samolovac novi je načelnik Uprave granične policije, zamenio je Mileta Jandrića, koji se, prema saznanjima Direktno.rs, vratio na radno mesto u Okružnom zatvoru u Novom Sadu odakle ga je Aleksandar Vulin doveo u MUP Srbije.

Novi načelnik Granične policije Srbije došao je sa mesta prvog čoveka Uprave za strance beogradske policije. Njegovog prethodnika u MUP je vratio Aleksandar Vulin, nakon što je Jandrić iz policije "na pozajmicu" prešao u Ministarstvo pravde, tačnije na mesto upravnika Okružnog zatvora u Novom Sadu, poznatijeg kao zatvor na Klisi. Na tom položaju, bio je koliko i na mestu načelnika Granične policije, malo više od dve godine, a prethodno je bio načelnik Regionalnog centra Uprave granične policije MUP Srbije.

U oktobru prošle godine Vlada Srbije Jandrića je imenovala i za predsednika Komisije za praćenje bezviznog režima putovanja sa Evropskom unijom, a da li će na tom položaju ostati ili će otići i sa njega kao sa mesta načelnika Uprave granične policije, za sada nije poznato.

Promenom u Graničnoj policiji nastavljena je smena kadrova koje je postavio bivši ministar policije Aleksandar Vulin. Interesantno je da su mnogi oni koji su bili na položajima i ubrzo posle smene Vulina, napustili MUP, Novosađani kao i prethodni ministar.

Čini se kao da se Bratislav Gašić polako oslobađa Novosađana sa čelnih mesta u MUP-u i više oslanja na kadrove iz Beograda i Bezbednosno-informativne agencije, kojom je rukovodio godinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati