Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

08. 02. 2023. 21:08 6

"Organizovani kriminal preuzeo svaki segment države"

Ne znamo mi da se afere dešavaju tako što ja sanjam, Miroslav Aleksić, Marinika Tepić i bilo ko iz DS, nego neko iz vrha režima kaže desilo se ovo, al dirajte njih nemojte mene - rekao je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Milivojević je u žižu javnosti dospeo pošto se tokom skupštinskog zasedanja sakrio ispod klupe, iza koje je iskočio kada ga je predsednik Skupštine prozvao, misleći da nije u sali. Kako je rekao, tim postupkom je želeo da pokaže da može da se demontira besmisao u kome živimo.

- Ja sam polsanik građana, kroz moja usta govore građani. Ako Orlić ne želi da mi da reč, naslađuje se time što uključuje-isključuje mikrofon, ako mi ne da pravo na repliku, da se javim za reč, kako će građani da iskažu stav? On gleda da se neko javi za reč i onda taj čovek čeka 20, 30 minhuta. Pre mene se Borislav Novaković javio, onda je otišao do kancelarije po važna dokumenta, čim je Orlić video da ga nema, nasmejao se i prozvao ga – eto nije u sali, vidite kakva je opozcija. Ja sam se tad javio za reč, čučnuo sam ispod klupe, znao sam da će posle par minuta da me zove i rekao tu sam ja - priča Milivojević.
Navodi da se smeh glasnije čuo na mestu pozicije i koalicionih partnera SNS-a.

- I Orliću je zaigrala usna da se nasmeje, ali se uzdržavao. Ja to doživljavam kao uspešan potez, jer sam građanima pokazao kako izgleda parlament - kaže poslanik.

- Ja sam besmislom dekonstruisao njihov besmisao. Pokzao sam da protiv besmisla mogu da se borim besmislom i da to ima smisao. Ja sam dobio pravo da govorim i pitao Orlića zašto se igra institucijom koja mu je poverena, zašto negira postojanje drugog mišljenja. Ja sam mu predložio da odabere studio za TV duel sa mnom - dodao je Milivojević, prenosi N1.

Poručuje da sigurno neće biti izbora.

- Vučić niti sme da raspiše izbore, videli ste pre neko veče, nije bilo Suzane Vasiljević blizu pa je preterao sa konzumiranjem vina i pod uticajem je kazao da će biti izbora. Kad se otreznio, rekao je da ih neće biti. Možda je u međuvremeno pozvonio telefon i pozvao je Hil ili Eskobar. Ja sam nedavno rekao – ako nećete milom, hoćete Hilom - kaže Milivojević.
Poručuje da i u besmislu može da se pruži otpor, jer je, kako je rekao, i kod Miloševića mnogo toga bilo obesmišljeno.

- Narodno nezadovoljstvo može da se drži pod kontrolom do jednog trenutka, ako se ne artikuliše kroz stranke, nekad može da eskalira kao nekontrolisani bes i to vodi u anarhiju. I zato besmislu morate da date smisao – nećemo dozvoliti da zemlja bude gurnuta u bezakonje. Nećemo dozvoliti da dođe Vučić bez plana i onda Orlić kaže opozicija inicira nasilje, iako je inicirano s njegove strane - navodi.

Naglažava da živimo "mafiokratiju" i da je organizovani kriminal preuzeo svaki segment države, kao i da imamo spregu kriminala i vrha vlasti.

- Ne znamo da se afere dešavaju tako što ja sanjam, Miroslav Aleksić, Marinika Tepić ili bilo ko iz DS, nego neko iz vrha režima kaže desilo se ovo, al dirajte njih nemojte mene, pa neki ljudi iz bezbednosnih službi kažu mi smo profesionalci, nismo se zavetovali na partijsku knjižicu SNS. Poslanici su samo marionete u igrokazu, imate ljude iz SNS koji su spremni da kažu novinarima, da puste neku informaciju da se nešto dešava. Nezadovoljni su, jer su uložili novac da se nešto napravi, to što se napravilo davno je prevazišlo njihove finansijske kapacitete i ne dobijaju prinadležnosti koje su očekivali. Neki nisu zadovoljili svoje ambicije. A imate ljude koji shvataju da ovo ide u propast i neće da vode zemlju u propast - kaže poslanik Milivojević.
Poručuje da u Evropu "ne može da nas vodi onaj koji je 25 godina proveo kao graničar u Karlobagu i podizao kočnicu na vozu".

- Ako hoće, neka sedne u poslednji vagon, a ne da bude mašinovođa. Ja se zalažem da Srbija vrednosno dostigne ciljeve Evrope, a nije moguće to sa čovekom koji nazdravlja ubicama Zorana Đinđića. Mi njega moramo rušiti, taj čovek neće nikada ništa potpisati dok ne bude priteran uza zid - dodaje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati