Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

07. 02. 2023. 11:09 0

Koje meso je najviše poskupelo za godinu dana?

Za godinu dana, kada je reč o mesu, najviše je poskupela riba, za čak 300 dinara po kilogramu, dok je najmanje skočila cena pilećem mesu, za nekih 55 dinara po kilogramu.

Početkom prošle godine kilogram sveže ribe mogao je da se kupi i za 399 dinara u prodavnicama, najskuplja je bila u Smederevu i Zrenjaninu 500 dinara, dok je ove godine cena ribe stigla do 700 i čak 850 dinara u pojedinim gradovima Srbije.

Najjeftiniji kilogram juneće rozbratne je krajem januara 2022. koštao 590, a najskuplje 900 dinara, da bi godinu dana kasnije cena ove vrste mesa dostigla 830, odnosno 1.100 dinara.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, teleća rebra i vrat su prošle godine mogla da se nađu za 770 do 1.370 dinara po kilogramu prošlog januara, da bi im ovog cena varirala od 950 dinara, što je najjeftinije što je moglo da se nađe, do 1.500 dinara za kilogram, koliko mu je cena bila u Nišu.

Sveže svinjsko meso poskupelo je ne više od 100 dinara po kilogramu, najjeftinije prošlog januara bilo je 440 dinara, a ovog januara najniža cena bila mu je 532 dinara.

Najskuplji kilogram svinjetine je početkom prošle godine bio 620 dinara u Sremskoj Mitrovici i Subotici, dok je ove godine najskuplje u prodavnicama bilo 710 dinara, u Novom Pazaru.

Piletina je i dalje najjeftinije meso, a i najmanje je poskupelo. Sudeći prema podacima RZS, kilogram svežeg pilećeg mesa u prodavnicama je u januaru 2022. koštao najčešće od 245 do 300 dinara, dok mu je cena krajem ovog januara bila od 300 do 330 dnara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati