Društvo i ekonomija

[ Izvor: RTV ]

06. 02. 2023. 18:21 10

Ružić: Kritike Vučića i Glišića bez utemeljenja

Ministar prosvete i funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je da "ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom", koje su na račun njegove partije izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić, i ocenio da je "SPS uvek vodila državotvornu politiku".

- Mogu da potvrdim našu državotvornu orijentaciju, uveren sam da će predsednici SNS-a i SPS-a, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić razgovarati o svemu. Ne vidim utemeljenje ovih kritika, smatram da je Aleksandar Vučić odneo pobedu za državu u parlamentu Srbije. SPS postoji 33 godine, a da flertujemo sa opozicijom, ne bi naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima osvojio tako dominantnu pobedu - rekao je Ružić na Radio televiziji Vojvodine.

Za stavove SPS-a o sankcijama Rusiji ili Kosovu i Metohiji, Ružić smatra da nisu populizam, već državna politika i kako je dodao, "ne vidi da ti stavovi ne korespondiraju sa stavom države".

- Ovo je kompleksno vreme, Vučić ima najkorektnijeg i najiskrenijeg saveznika u Dačiću sa kojim je zajedno radio i na potpisivanju Briselskog sporazuma i na otpriznavanju nezavisnosti Kosova - rekao je Ružić.

Odbacio je tvrdnje da SPS ucenjuje naprednjake i Vučića i istakao da su svi poslanici SPS-a i Jedinstvene Srbije u skupštini glasali za Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine.

- Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji - ponovio je Ružić.

On je dodao da su izbori jedan od načina da se proveri podrška državnoj politici.

Kako su objavile Večernje novosti, Vučić je izjavio na sastanku vrha stranke da je spreman da ide na izbore i pređe u opoziciju, radije nego da "partijski i privatni interesi vode državu".

- Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama - ni Zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati