Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

03. 02. 2023. 15:32 10

Mlekari prosuli poljsko mleko ispred Ministarstva (FOTO)

Nekoliko stotina proizvođača mleka iz Srbije okupilo se na protestu ispred Ministarstva poljoprivrede sa zahtevom da se povećaju premije za mleko, regres na krave, smanji uvoz mleka i mlečnih proizvoda, dozvoli izvoz i utvrdi minimalna, zaštitna cena mleka.

Oni su jednosatni protest završili prosipanjem uvoznog poljskog mleka niz Nemanjinu ulicu, a svoje mleko ponudili su da poklone Beograđanima. Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je trenutno zaustavljen.

Proizvođači su rekli da su više puta dobijali obećanja od predstavnika vlasti da će im biti ispunjeni neki od zahteva, ali da više nikome ne veruju dok ne vide da je obećano realizovano.

Vlasnik farme krava kod Pančeva Dejan Trajković rekao je da ih lokalna policija od jutros zove i pita ko ide i gde.- Ne verujemo Vučiću (Aleksandar, presednik Srbije) i nikom dok ne vidimo da se obećanja realizuju. Teško je razumeti da Vučić u sred sednice Skupštine najavi da se razmatra povećanje premija za mleko - rekao je Trajković.

Farmeri su ispred minstarstva izložili mleko u flašama i tetrapaku i umrlicu o smrti tog dela vlasti. Skup obezbeđuje više desetina policajaca.Predsednik Srbije je u četvrtak uveče rekao da razgovara sa premijerkom Anom Brnabić da se povećaju premije za mleko i da će za "sedam-osam dana obradovati poljoprivrednike".Proizvođači mleka, kako je rekao Trajković, traže da se premija poveća sa deset dinara po litru na 20 dinara, subvencije po kravi sa 25.000 dinara na 40.000, utvrdi minimalna cena za otkup mleka kako mlekare ne bi ucenjivale poljoprivrednike u ruralnim krajevima gde nema više od jedne mlekare, pa ne mogu da biraju otkupljivača.Trajković je rekao da su to mere za gašenje požara i da tek posle toga treba raditi na rešavanju problema u proizvodnji mleka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati