Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 02. 2023. 17:01 4

"Otpustiti direktora u kojoj su đaci nastavnici izmakli stolicu"

Učenici Tehničke škole iz Trstenika koji su ismevali, pa na kraju nastavnici izmakli stolicu zbog čega je pala i pretrpela ozbiljne fizičke, ali i psihičke povrede, ne zaslužuju kaznu, izjavio je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Iako je Nastavničko veće krajem novembra prošle godine donelo odluku da se trojica učenika koji su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika i sve to snimali, isključe iz škole, oni su, odlukom,prosvetne inspekcije, zbog, kako stoji u obrazloženju, proceduralnih grešaka, vraćeni u školu. Forum srednjih stručnih škola smatra da je skandalozno da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka.

Ne tražimo smenu, već ono što zakon u ovakvim slučajevima predviđa, a to je poštovanje člana 119. Zakona o osnovama sistema obrazovanja, i tačke 9a ovog akta koji kaže: Da se obrazuje komisija za vođenje disciplinskog postupka protiv direktora i donese odluka o odgovornosti.

U ovom slučaju, najpravednija odluka bi bila da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz. Znamo da ovakva šteta koja je naneta prosvetnim radnicima, koji su zabrinuti zbog svakodnevnog nasilja nad njima, ne bi bila odgovarajuća, ali bi koliko, toliko ukazala na postojanje nekog vida odgovornosti.Tražimo odgovornost i samo odgovornost za svakog zaposlenog u obrazovanju, ali i za učenike. Dosta nam je ponižavanja, degradiranja, nipodištavanja časti i ugleda nastavnika, kao što nam je poreko glave i činjenice da ovakvi slučajevi iz dana u dan prolaze nekažnjeno - rekao je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati