Beograd

[ Izvor: RTS ]

20. 03. 2024. 08:29 2

Nastavnica dobila ispraćaj za pamćenje: Otkrila čemu je učila decu

Nastavnica likovnog iz OŠ "Nikola Tesla" Ružica Jovanović pre nekoliko dana ispraćena je u penziju, a snimak iznenađenja koje su joj đaci priredili pogledala je cela Srbija. U razgovoru za RTS je opisala kako se tada osećala, ali i koje su najvažnije lekcije kojima je podučila svoje đake.

Ružica kaže da je specijalan doček koji su joj đaci priredili po dolasku u školu doživela emotivno, jer zna da je svaki zagrljaj bio iskren. Tu su bili ne samo njeni sadašnji đaci, već i starije generacije koje je vodila od petog do osmog razreda.

Kaže da jeste bila stroga nastavnica, u smislu da postoje pravila kojih učenici moraju da se pridržavaju.

- Kad se upoznam sa učenicima u petom razredu, ja postavim neka pravila kojih moramo da se držimo… Moraju da steknu radne navike i da znaju da ne mogu ništa da dobiju bez toga da zasluže i na svakom mom času se radilo, svi su radili i znali su da moraju da donose pribor i da rade - objašnjava Ružica Jovanović.

Kada su tokom časova imali slobodnog vremena, razgovarali su o svakodnevnim stvarima i problemima koji ih opterećuju.

- Ja ih posmatram, uočavam razlike u njihovom ponašanju u odnosu na neki prethodni čas, razgovaramo o nekim svakodnevnim stvarima, o njihovim problemima, tako da je sve to ispunjavalo naše časove - rekla je nastavnica.

Učila ih je, kaže, i da nauče da kažu "izvini" ako pogreše, baš kao što je i ona umela da se izvini ako je napravila grešku.

- Najveće pravilo je da talenat ne znači dobru ocenu - rekla je nastavnica i objasnila da onaj ko se trudi i redovno donosi pribor i radi domaći zadatak zaslužuje bolju ocenu od onog ko ima talenat, ali ne završava zadatke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati