Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 01. 2023. 14:41 13

"Ružić odmah da podnese neopozivu ostavku"

Demokratska stranka zahteva od ministra prosvete Branka Ružića da hitno podnese ostavku, zbog više odluka koje su dovele do protesta zaposlenih i roditelja, krivičnih prijava, pa čak i intervencije policije u više škola u Srbiji u poslednjih nekoliko dana - navodi se u njihovom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Ministar Ružić je suprotno odlukama Školskih odbora imenovao za direktore škola u Valjevu i Omoljici kandidate koje su ubedljivo poraženi na konkursima, a u Velikoj Plani je dva puta poništio konkurs za direktora. U školama koje su, do tada funkcionisale bez problema, Ružić je svojim samovoljnim odlukama uneo nemire, pa su u školama u Valjevu i Omoljici protestovali roditelji i zaposleni, dok su u OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani juče morali da intervenišu i hitna pomoć i policija.Ružić je u toj školi, sa zakašnjenjem imenovao v.d. direktora, pa su prvo kasnile plate zaposlenima u školi, a sada je zbog svojevrsnog mobinga i pretnji, prvo hitna pomoć ukazala pomoć sekretaru, a potom je i pozvana policija koja je uzela izjave svedoka. Takođe, zbog situacije u ovoj školi podneto je i više krivičnih prijava, a za sve ove događaje je isključivi krivac - vlast, koja po svaku cenu želi da u svim školama u Srbiji postavi direktore koji su bliski Srpskoj naprednoj stranci i njenim koalicionim partnerima. Tako je u Medicinskoj školi u Valjevu ministar Ružić za direktora imenovao suprugu zamenika šefa odborničke grupe SNS-a, iako je dotična ubedljivo poražena na konkursu od strane protivkandidata.

Kako bi se sprečila dalja politizacija obrazovanja i situacija u pomenutim školama smirila, Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od Ružića da odmah podnese neopozivu ostavku, a ako on to ne želi da učini sam, tražimo od premijerke Ane Brnabić da ga momentalno smeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati