Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 01. 2023. 13:24 46

Vučić o KiM: Ništa nisam skrivao od građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao što pojedine opozicione političke stranke nisu prihvatile njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova. Najavio je i da će doći na sednicu Narodne skupštine o Kosovu koja bi trebalo da se održi u narednim danima, i odgovarati na sva pitanja.

Vučić je u video snimku objavljenom na Instagramu kazao da je pre dva dana "građanima rekao istinu svim problemima sa kojima se suočavamo po pitanju Kosova i Metohije".

- Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju - naveo je Vučić.

Podsetio je i da je svim političkim akterima ponudio razgovor i konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja.

- Da ih upoznamo i sa pritiscima, i sa svim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas - poručio je Vučić.

Najavio je da će se ipak pojaviti na skupštinskoj sednici o Kosovu koja bi trebalo da se održi narednih dana.

- Moja obaveza je da, poštujući parlament, izađem u susret svim njihovim zahtevima - pojaviću se u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Metohiju, i za našu Srbiju - kazao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati