Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

15. 01. 2023. 14:09 14

Tepić: Vesiću, obiđi gradilište Kopernikusa na Dedinju i povedi i inspekciju

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala je ministra građevinarstva Gorana Vesića da sa inspekcijom obiđe gradilište Kopernikusa na Dedinju gde je, kako je istakla, podignuto dva sprata više nego što je propisano građevinskom dozvolom.

- Pošto Vesić ujutru gostuje na Pinku, evo, pored Pinka i zgrade Kopernikusa u izgradnji. Kako je dobio enormne pare od državnog Telekoma, Kopernikus je tu od 2020. i građevinski investitor i to kakav! Ima dozvolu za dva sprata, a izgradio četiri. Vesiću, povedi i inspekciju da vidimo pravnu državu - napisala je Tepić na Tviteru.

Potpredsednica SSP je uz fotografiju gradilišta na Dedinju postavila i građevinsku dozvolu koju je kompaniji „Kopernikus real estate“ izdao Gradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, a u kojoj stoji da se dozvoljava izgradnja stambeno poslovnog objekta sa četiri podzemne etaže, prizemljem, dva sprata i povučenim spratom, ukupne bruto površine 12.764 kvadrata.

Podsetimo, kompanija Telekom Srbija kupila je krajem 2018. godine Kopernikus Technology za oko 200 miliona evra, što je 1.000 evra po korisniku, jer je taj lokalni internet i TV distributer tada imao oko 200.000 korisnika.

Količina izdvojenog novca za Kopernikus tada je naišla na oštre kritike u javnosti, a analitičar Dragovan Milićević, inače nekadašnji državni sekretar Ministarstva trgovine, tada je ocenio je da je realna vrednost Kopernikusa oko 37,5 miliona evra.

Gradilište na Dedinju inače nije jedini neimarski poduhvat kompanije Kopernikus. Na uglu ulica Gospodara Vučića i Ravaničke izgradili su stambeni kompleks „Kopernikus panorama“, a najambiciozniji projekat planiraju na Novom Beogradu.

Naime, Kopernikus je 2019. godine za 20 miliona evra kupio parcelu u novobeogradskom Bloku 43, na kojoj se nalazi Buvljak. Tada su najavljivali da će na tom prostoru izgraditi najvišu zgradu u Beogradu, ali tri i po godine kasnije čak ni Buvljak nije iseljen sa te lokacije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati