Društvo i ekonomija

[ Izvor: OzonPress ]

11. 01. 2023. 16:24 21

Naprednjak prima dve plate, zarađuje 300.000, ugovor potpisao sa gradonačelnikom!

Nekadašnji funkcioner DSS-a, a sada član SNS-a, direktor Javnog preduzeća Gradac, Milan Bojović, od građana Čačka, za svoj posao mesečno prima dve plate, odnosno u novčanicama zarađuje oko 300.000 dinara.

Osim direktorske plate u JP Gradac koja je najveća u lokalnoj samoupravi, Bojović od prošle godine prima i naknadu kao član radnog tima u okviru projekta Čačak - Nacionalna prestonica kulture.

Potpredsednica Narodne stranke Violeta Marković objavila je ugovor koji je Bojović potpisao sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, po kome on mesečno prihoduje 111.000 dinara, bez dnevnica i ostalih troškova, piše Ozonpress.

- Projekat Čačak Prestonica kulture počeo je da se realizuje od januara prošle godine. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je odredio sve članove radnog tima. Neki su se potpisali ugovor i prihvatili da se angažuju bez naknade, a neki su potpisali ugovore kojim se definiše naknada. Medju njima su stručna lica koja će raditi na pripremi programa, a nisu zaposleni u našim ustanovama. Međutim, ugovor je potpisao i Milan Bojović, aktuelni direktor JP Gradac, donedavni pomoćnik gradonačelnika - navodi Violeta Marković i dodaje:

- Po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja Gradska uprava za finansije mi je dostavila dokumenat po kome se vidi da je tokom prošle 2022. godine, Milan Bojović inkarisao NETO 1.268.571 dinar samo za angažovanje na projektu "Čačak - Prestonica kulture". Ako pogledamo ugovor koji je Milan Bojović potpisao sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, vidimo da na tu naknadu posebno idu pripadajući porezi, i da u ove troškove ne ulaze troškovi dnevnica za putovanja, službgenog puta, ishrane… Za sada znamo da je Bojović putovao u Rijeku, ali ne znamo gde sve i koliko je to koštalo.
Ona je podsetila da Milan Bojović kao direktor JP Gradac već zadužen da radi ono što je ovim spornim ugovorom predviđeno i da je za to plaćen od građana Čačka. Posebno je problematičan u ugovoru član dva u kome se navodi da će Bojović biti angažovan do trećine radnog vremena van radnog vremena.

- Ako je radno vreme osam sati, za 2 sata i 40 minuta dodatnog radnog vremena Milan Bojović je u prethodnoj godini inkasirao dodatnih 111.000 dinara mesečno! Neto. Plus troškovi dnevnica, prevoza…S obzirom na to da su radnici u ustanovama kulture u povećanom obimu posla, pitam ih kako doživljavaju ovako nešto? Takođe pitam i članove, simpatizere, glasače SNS, čuvare kutija SNS da li ste se zaista borili za ovo i glasali za ovako nešto? Da li je normalno da neko za 2 sata i 40 minuta dnevno inkasira 111.000 dinara mesečno van plate direktorskog mesta, za posao koji je već plaćen od građana Čačka? Po svemu sudeći, ovo nije jedini projekat na osnovu koga Milan Bojović ostvaruje dodatne prihode iz budžeta grada. On je u martu po jednom drugom projektu, dobio i 45.000 dinara - izrazivši sumnju da se radi o korupciji i sukobu interesa o čemu bi trebalo da se izjasne agencija ali i pravosuđe.
Ona je podsetila da tragedije koje su se dogodoile samo tokom prošle godine, a za koje je odgovorno JP Gradac, pa je postavila pitanje.

- Podsetila bih pre svega na nesreću u Jančićima gde su nastradala četiri mladića ili na srušen most u Ovčar Banji gde smo imali dve žrtve. Već više godina nije saniran most preko Zapadne Morave između Mrčajevaca i Slatine koji je ostao bez jednog stuba. Da li je ovim angažovanjem direktor JP Gradac mogao u potpunosti da se posveti svom poslu koje je odgovorno? S obzirom na tragedije koje su se desile mislim da nije jer je upravo angažovan na drugim projektima. Ono što je sigurno, to je da ovakvi ljudi nemaju morala, obraza i zavlače ruku u džep građana Čačka.Po rečima Violete Marković, radni tim nema radne sastanke, nema zapisnika sa sednica, a iz budžeta grada je za projekat izdvojeno preko 600 miliona, a država 300 miliona dinara.

- Da imaju bar malo morala, svi koji su zaposleni u javnim upravama, u javnim preduzećima, kojima je ovo delokrug rada na samom radnom mestu, ne bi nikada uzeli ni dinar za ovo. Pozivam ih da uplate novac za obnovu toaleta na dečjem odeljenju bolnice ako imaju bar malo obraza - poručila je Violeta Marković iz Narodne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati