Društvo i ekonomija

S. M.

05. 01. 2023. 13:37 10

"Slučaj silovanje u Nišu": Zagorka i Gašić da rade svoj posao!

Za samo nekoliko sati više od 18.000 ljudi potpisalo je peticiju Kreni-Promeni kojom se traži od nadležnih da obaveste javnost o slučaju silovanja u Nišu, koji je odjeknuo u javnost 31. decembra  prošle godine, a još uvek nema apsolutno nikakvog pomaka. Niška policija ćuti i nije se izjašnjavala o ovome. 

Peticija je nazvana “Ne ćutimo na silovanje u Nišu”, a pozivaju se Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i ministar policije Bratislav Gašić da rade svoj posao.

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-cutimo-na-silovanje-u-nisu?source=homepage&utm_medium=promotion&utm_source=homepage 

- Nakon što se 31. decembra pojavila informacija o grupnom silovanju mlade devojke u centru Niša, javnost neprestano traži odgovore. Pet dana od ovog događaja Niška policija još uvek nema naznaka da se ovaj slučaj adekvatno rešava. Usled nedostatka informacija, to ostavlja prostor za osećaj nesigurnosti i među građane širi paniku. Ovakvi slučajevi i manjak informacija dovode da se devojke i žene ne osećaju bezbedno. U ime Nišlijka i Nišlija, ali i svih građana Srbije, kao i u ime svih žena koje se konstantno osećaju nesigurno onog trenutka kada kroče na ulicu, od tužilaštva i niške policije zahtevamo hitnu reakciju i adekvatno obaveštavanje javnosti o ovom slučaju - navodi se u opisu peticije. 

Prema navodima u medijima, devojka je silovana od strane četvorice muškaraca u toaletu jednog kafića u centru Niša. Nakon onoga što joj se dogodilo, ona je otišla u stan, pa je zbog obilnog krvarenja pozvala Hitnu pomoć. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati