Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 12. 2022. 21:17 4

Otac preminulog Davida sprema tužbu protiv bolnice

"Danima mi se nijedna od posrednica sa bolnicom "Medipol" u Turskoj ne javlja na telefon, niti mi odgovaraju na poruke, zbog čega sumnjam na veliku prevaru jer ne šalju račun za dug od 39.000 evra, koji je navodno ostao za lečenje našeg preminulog deteta. Jedini način da ovo rasvetlimo i konačno rešimo je na sudu, zbog čega ću tužiti Mariju Velikovski koja nas je povezala sa bolnicom i navela nas da im, preko fondacija, platimo do sada 150.000 evra", priča za Nova.rs Danijel Petrović, otac desetogodišnjeg Davida, koji je 10. decembra, posle duge i lavovske borbe, preminuo od posledica teškog oblika akutne leukemije.

Sve do smrti malog Davida, njegovi roditelji su potpisivali saglasnost na svaku uplatu za lečenje i pripreme za transplantaciju koštane srži, koju su posrednici tražili.

- Radili smo sve što bi nam rekle Marija Velikovski, koja je u Srbiji, i izvesna Selena, koja je u Turskoj zadužena za finansije bolnice. Kada je David preminuo i nije dočekao transplantaciju, rekao sam obema, da deo uplaćenog novca vrate i da ga preusmerimo za lečenje nekog drugog deteta kojem je potreban. On nije uspeo da dočeka transplantaciju, a taj zahvat bio je i najskuplji. Marija mi je odgovorila da tako i treba da bude, da je to ispravno, a onda me je kasnije zvala da mi saopšti ne da će da prebace novac, nego da još mi dugujemo 39.000 evra. Selena, koja je inače iz Crne Gore, ali radi pri bolnici u Turskoj, takođe je tražila da se uplati novac - priča Danijel za Nova.rs.

Nakon što im je saopštio da u Fondaciji nemaju toliko novca, rekle su mu da neće moći da preuzmu telo deteta dok sve ne bude plaćeno.

- Priča je, međutim, stigla do ambasade Srbije u Turskoj, i kada su oni intervenisali, telo našeg Davida smo uspeli da preuzememo. Onda je Mariji neko očigledno rekao da imamo 22.900 evra na računu Fondacije "Budi human", posle čega je odmah zvala moju ženu i rekla joj je da potpiše da se bar taj novac prebaci za Medipol, kad već nemamo ukupnu sumu koju dugujemo - seća se Danijel.

Međutim, iz ambasade Srbije, Davidovim roditeljima rečeno je da ne uplaćuju ništa.

- I tako nismo ništa više potpisali, ni uplatili, ali mene sada zanima zašto nisu poslale račun iz bolnice da proverimo taj dug. Od tada se niko ne javlja. Mariju i Selenu pokušali smo da dobijemo više puta, slali smo im i poruke, ali ni glasa od njih. Nikada nismo dobili nijedan račun za lečenje i bolničke troškove, samo neka dokumenta o terapiji, ali sve na turskom.

Dok se mali David lečio u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Beogradu, Marija Velikovski ga je posećivala.

- Upoznali smo se na Institutu, a ona je za nas čula preko Fondacije Podrži život. U razgovoru nam je objasnila da David treba da se leči u Turskoj i da će tamo siguno biti izlečen, jer su njihovi lekari uspevali da izleče i mnogo teže slučajeve. Trebalo je samo da uplatimo 100.000 evra, a dodatnih 50.000, koje su neophodne, će ona da garantuje dok ne uplatimo celu sumu - kaže Davidov tata.

Sve dok im nije legao kompletan iznos, Marija, kao i Selena, uporno su ponavljale kako će David biti bolje i vratiti se kući zdrav, kroz suze priča Danijel.

- Onog trenutka kad smo svih 150.000 uplatili, njihova ploča se okrenula. Tada su počeli da sumnjaju u njegovo izlečenje, govorili su nam da nisu sigurni, da se ipak spremimo na najgore. I, eto, na kraju mu nisu ni uradili transplantaciju zbog koje je i otišao u Medipol. A u njih sam počeo da sumnjam, kada je naša ćerkica, koja je bratu trebala da donira koštanu srž, smeštena u neku bolničku sobu po ceni od 120 evra dnevno, bez obroka, dok nam je Marija garantovala da će biti u hotelu do priprema za transplantaciju i da će nas to koštati 50 evra na dan sa sva tri obroka - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati