Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

26. 12. 2022. 19:10 6

Gašić i Vulin rotirali funkcije i dobili VEĆE PLATE

Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin rotirali su funkcije u BIA i MUP-u, a po dolasku na nove pozicije obojica su dobili i veće plate. Njihove mesečne zarade prevazilaze plate koje primaju predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Bratislav Gašić vratio se u Vladu Srbije i seo u fotelju ministra policije. Kako je objavljeno u njegovoj novoj imovinskoj karti, njegova mesečna plata iznosi 269.564 dinara. To je za oko 8.500 dinara više nego što je zarađivao kao direktor Bezbednosno informativne agencije.

Njegova nova zarada veća je u odnosu na one koje primaju ostali ministri, ali i odnosu na onu koju prima premijerka Ane Brnabić. Ona mesečno zarađuje 145.307 dinara.

Takođe, Gašić je plaćeniji i u odnosu na Aleksandra Vučića, čija predsednička plata iznosi 157.262 dinara.

U imovinskoj karti novog ministra policije piše i da u svom vlasništvu ima kuću od 116 kvadrata i garažu od 14 m2. Takođe, od nekretnina poseduje i pomoćni objekat površine od 30 kvadratnih metara i šumu od 5,52 ara.

I novi direktor BIA Aleksandar Vulin zarađuje više od predsednika države i premijerke. Njegova mesečna plata iznosi 260.012 dinara i veća je od one koju je primao kao ministar policije. U vreme kada je bio u MUP-u Vulin je zarađivao 239.251 dinara.

Kada je reč o ostalim stavkama u njegovom izveštaju o imovinu, nije se mnogo toga promenilo. Za razliku od prethodne imovinske karte, Vulin je sada prijavio da ima ušteđevinu u banci, a visina tog iznosa se inače javno ne objavljuje.

Takođe, prema podacima koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, direktor BIA poseduje polovinu troiposobnog stana površine od 107,2 kvadrata, kao i polovinu garažnog mesta od 12 m2.

Kupovina tog stana je inače bila jedna od najvećih afera Vlade koju je krojila SNS, a u žargonu je nazvana "tetka iz Kanade". Naime, pet godina nakon što je kupio stan na Zvezdari u Beogradu, on je morao da objašnjava odakle mu 244.620 evra za 107 kvadrata stambenog prostora.

Tada je javnost obavestio da je novac pozajmio od ženine tetke iz Kanade. Na pitanje kako je toliku količinu novca uspeo da unese u zemlju, imajući u vidu da svaki iznos veći od 10 hiljada evra mora da se prijavi na granici i objasni poreklo novca, Vulin je rekao da je unosio devet po devet hiljada evra. Nadležni organi su to objašnjenje prihvatili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati