Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 12. 2022. 10:04 83

Vuk Drašković: Ponosan sam što su me proglasili za nepoželjnu osobu na Palama u Republici Srpskoj!

On je jednostavno bio sve! I komunista i disident, i velikosrpski nacionalista i borac za suočavanje sa zločinima! I organizator protesta protiv Miloševića, ali i ministar u Miloševićevoj Vladi! I Šešeljev kum i njegov oponent – ovako je voditelj Amir Zurkić predstavio Vuka Drašković, koji je gostovao u njegovoj emisiji Pressing N1 Bosne i Hercegovine.

U najavi intervjua rekao je Zurkić i da "od njegovog gosta nema kontroverznijeg čoveka na Balkanu", a na sve to Drašković se samo nasmejao i na samom početku šokirao i samog voditelja:

- Ponosan sam što su me na Palama proglasili za nepoželjnu osobu (personu non grata )! Učini su me ponosnim! - rekao je Vuk Drašković

Da podsetimo, pre dva meseca, 21.oktobra, Vuk Drašković, čovek koji je već 32 godine predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO), koji je već 10 godine u vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS), a pre toga bio u vlastima Borisa Tadića i Demokratske stranke (DS), Vojislava Koštunice i Demokratske stranke Srbije (DSS), Slobodana Miloševića i Socijalističke partije Srbije (SPS) - proglašen je za nepoželjnu osobu na Palama u Republici Srpskoj, odlukom odbornika lokalne Skupštine zbog, kako su naveli "neprimerenih i netačnih navoda da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu" tokom rata od 1992. do 1995. godine.

Zurkić je tokom intervjua podsetio Draškovića i da se na društvenim mrežama pojavio njegov intervju iz 1990. godine, dat tada nezavisnom radio B92 i novinaru Zoranu Mamuli kada se Drašković zalagao da se Albanci sa Kosova i Metohije proteraju u Albaniju.

Na to je Drašković bez dlake na jeziku odgovorio:

- Sve sam to govorio onda kada sam bio član nacionalističke, promiloševićeve elite koja je spremala nekakvu veliku Srbiju. Ali sam shvatio, možda kasno, da je to zlo i udario sam protiv njega.
Upitao je Zurkić Draškovića i da li se danas stidi svoje izjave "da treba odseći svaku ruku koja drži zeleni barjak", na šta je njegov gost izbegao direktan odgovor ali je priznao "pokajanje i katarzu".

Zanimljivo, nema šta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 83

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati