Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2022. 16:34 40

Izborom Vulina na čelo BIA ugrožena bezbednost i građana i cele Srbije

"Izbor Aleksandra Vulina za novog direktor BIA predstavlja skandalozan potez Aleksandra Vučića i partije na vlasti, koji su čoveka bez miligrama kredibiliteta stavili da upravlja državnom bezbednošću. Njegovo političko delovanje pokazalo je svih ovih godina da je reč o nestabilnoj osobi, spornih moralnih načela, umešanoj u niz skandaloznih dešavanja uključujući i fizička maltretiranja po beogradskim restoranima", rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinnika Tepić, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Aleksandar Vulin je čovek koji ni u jednoj normalnoj zemlji ne bi prošao bezbednosne provere. Građani Srbije, kao i svi politički neistomišljenici ove vlasti s pravom mogu da budu zabrinuti šta bi sve od nelegalnih metoda praćenja i prisluškivanja mogao da upotrebi ovaj nekadašnji najbliži saradnik Mirjane Marković, a danas, kako sam sebe predstavlja, najbolji drug Aleksandra Vučića.

Vulin, koji je i tvorac sintagme o srpskom svetu, javni funkcioner koji sa najviših državnih funkcija godinama raspiruje nacionalnu mržnju i netrpeljivost prema svima koji drugačije misle, već je skandalizovao svetsku javnost kada se dokazalo da je u vreme njegovog ministrovanja MUP-om vršeno praćenje i prisluškivanje ruskih opozicionara Andreja Pivovarova i Vladimira Kara Murze dok su 2021. boravili u Beogradu.

Te zapise je nosio u Rusiju sekretaru ruskog Saveta bezbednosti Nikolaju Patruševu na ruke. Nakon toga su obojica ruskih opozicionara uhapšeni, a Pivovarov već osuđen na pet godina zatvora.

Stoga nije neobično što bi se ulazak Vulina u BIA mogao tretirati kao početak pravljenja ove službe Informbiroom.

Iako je Vulin već nekoliko puta imao visoke ministarske pozicije na kojima je upamćen samo po neslavnim ulogama odbrane plantaže marihuane na kojoj je lično sadio rotkvice, kao i po reagovanju na njega pasa obučenih za otkrivanje droge, duboko smo uvereni da ovo poslednje postavljenje pokazuje da Srbija srlja u diktaturu u kojoj će u borbi protiv političkih protivnika sva sredstva biti dozvoljena", zaključila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati