Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2022. 15:20 26

Protest protiv Rio Tinta: Glavni zahtev smena vlasti!

Građani Srbije okupili su se ispred Vlade Srbije na dan godišnjice prve blokade protiv rudarenja litijuma na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), koji tvrdi da kompanija Rio Tinto još uvek kupuje imanja u dolini Jadra, te da na ovaj projekat nije stavljena tačka.

Među okupljenima su i Aleksandar Jovanović Ćuta, narodni poslanik Moramo-Zajedno, narodni poslanik Dejan Bulatović iz Stranke slobode i pravde (SSP) i narodna poslanica Dveri Radmila Vasić.

Prisutni su i aktivisti Brajan Brković i Miran Pogačar, koji se u Novom Sadu bore protiv izgradnje na Šordošu, kao i Dušan Tufegdžić i Vladimir Terzić iz Pokreta Buđenje, koji je prošle godine inicirao apel protiv iskopavanja litijuma.

Razlog za okupljanje je što ni posle godinu od obećane "tačke na rudnik litijuma" u Vladi Srbije pojedini ministri i dalje najavljuju projekat Jadar za koji ekološke organizacije tvrde da će biti poguban po životnu sredinu.

Kako je naveo Zlatko Kokanović, potpredsednik Udruženja građana "Ne damo Jadar", glavni zahtev je smena vlasti.

- Ostavka predsednika, ostavka premijerke, raspuštanje Vlade i Skupštine. Imali su sasvim dovoljno vremena da sve naše zahteve koje smo u poslednjih godinu dana podneli, ispune, a oni to nisu učinili - rekao je Kokanović na zvaničnoj Fejsbuk stranici udruženja "Ne damo Jadar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati