Društvo i ekonomija

[ Izvor: VOIC ]

26. 11. 2022. 13:10 6

SNS dala 172.410 evra na objave na društvenim mrežama

Političari i političke stranke u Srbiji troše stotine hiljada evra na promociju na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, a ta oblast oglašavanja nije zakonom regulisana, piše VOICE.

Prema mišljenju stručnjaka za društvene mreže koji su govorili za VOICE, stranke i političari bi troškove oglašavanja na socijalnim mrežama trebalo da prijave u skladu sa propisima koji uređuju finansiranje izbornih kampanja, ali ova oblast je još uvek u „sivoj zoni“ i još uvek nije uredjena.

Na prvom mestu je Srpska napredna stranka (SNS), koja je na sponzorisanje sopstvenih objava, objava stranice kampanje „Dela govore“ i objave njenog lidera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića potrošila 172.410 evra.

Na drugom mestu je Pokret obnove kraljevine Srbije sa najmanje 47.590 evra, slede Dveri, koje su na sponzorisanje objava potrošile 35.656 evra, Savez vojvođanskih Madjara (SVM) više od 32.500 evra, Stranka slobode i pravde, odnosno koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i „Beograd te zove“, te Dragana Đilasa dobija se cifra od 19.442 evra, navodi VOICE.

Dodaje da je najmanje 15.851 evra platila stranica „Ne davimo Beograd“, „Dosta je bilo – Suverenisti“ 14.796 evra, Koalicija „Moramo“ 12.512 evra, dok je Pokret slobodnih građana utrošio u ove namene 1.930 evra.

Gledano po stranicama političara, najviše je potrošeno na sponzorisanje objava Aleksandra Vučića – 85.336 evra, od čega su ili on sam ili administratori njegovih stranica na Fejsbuku ili Instagramu platili 40.808 evra, dok je 44.528 platio SNS.

Na drugom mestu je Aleksandar Šapić iz SNS-a sa 32.612 evra, zatim Balint Pastor iz SVM-a sa više od 16.388 evra, potom Goran Vesić sa 16.128 evra, Boris Tadić 15.670 evra, te Zdravko Ponoš 10.998 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati