Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 11. 2022. 22:49 6

Srbija bi želela da Amerika navija za nju

Nekada smo se smejali Albancima na Kosovu zbog njihove snishodljivosti prema Amerikancima, zbog bulevara i spomenika u čast Bila Klintona ili recimo Medlin Olbrajt. Danas, izgleda, i Srbija pomalo naginje na tu stranu u nadi da će Amerika pomoći Srbiji da se odbrane interesi srpskog naroda na Kosovu - rekao je Goran Dimitrijević u uvodu Dnevnika na televiziji Nova S.

- Srpska štampa, deo nje, slavodobitno piše kako je Kurti privremeno podvio rep posle "jednog poziva iz Vašingtona" i da sada i Amerikanci vide koliko je Srbija zapravo konstruktivna. Ni sada, kao i pre trideset godina, Americi nije u interesu da se bavi problemima na Balkanu kada se dešavaju krupnije stvari u svetu, sad su to: rat u Ukrajini i njihov stalni, tinjajući sukob sa drugom globalnom silom, Kinom. Svi koji bi da održe mir u ovom regionu u Vašingtonu će biti prepoznati kao partneri - dodao je on.- Srbija bi želela da Amerika navija za nju, ali da Beograd ne menja svoju politiku, kao što bismo želeli da uđemo u Evropsku uniju, ali pod našim uslovima. Ni pre trideset godina, a ni danas velike sile ne brinu o interesima malih. One uvek vode svoju politiku, a na ostalima je da se sa njom usklađuju ili da budu prepreka i to je stvar političkog izbora. Pre trideset godina Beograd je izabrao izolaciju, videćemo da li će ovog puta takva kardinalna greška biti izbegnuta - zaključio je Dimitrijević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati