Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

08. 02. 2024. 20:21 8

Rezolucija EP o izborima u Srbiji tek treća vest u Dnevniku RTS

Rezolucija Evropskog parlamenta u kojoj se traži međunarodna istraga i od Evropske komisije zahteva da, ukoliko krađa izbora bude dokazana - budu ukinuti predpristupni fondovi Evropske unije Srbiji, nije bila najvažnija vest dana na RTS-u, već je udarno u ovoj informativnoj emisiji bilo to što se održava Sednica saveta bezbednosti na inicijativu Srbije.

Rezolucija EP našla se tek kao treća vest po redu u programu RTS-ovog Dnevika i posvećeno joj je nešto više od pet minuta.

U prilogu su na početku govorili Vladimir Bilčik, za koga se u početku verovalo da je glasao protiv rezolucije, i Andraes Sider.

Dalje je potencirano da rezolucija nije obavezujuća i da predstavlja mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje.

- Radi se o rezoluciji kojom se meša u unutrašnje stvari jedne suverene zemlje koja koja još uvek nije članica Evropske unije, osim toga donosi se u kompleksnom i osetljivom političkom trenutku kada Srbija vodi prelomne pregovore oko Kosova - rekao je za RTS mađarski evroparlamentarac Andor Deli.

U prilogu je citirana i Ana Brnabić koja je rekla da rezolucije dođu i prođu, kao i Ivica Dačić koji je rekao da rezolucija nije obavezujuća i da predstavlja običan politički pamflet.

RTS je pustio i kratku izjavu Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde.

- U Rezoluciji se našlo sve što smo želeli da se nađe i ona je usvojena velikom većinom, čak su je podržali i poslanici bliski Srpskoj naprednoj stranci - rekla je Tepić.

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, pozvao je ranije ovog četvrtka RTS da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije Evropskog parlamenta, što RTS nije uradio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati