Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

22. 11. 2022. 18:14 14

Snimak nasilja nad profesorkom prvo poslali njenom sinu!

Predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić u razgovoru za Blic otkrio je nove detalje o slučaju napada na profesorku u trsteničkoj srednjoj školi, koji je zapravo prijavio njen sin, takođe, učenik te ustanove.

Naime, Antić ima saznanja da je za vreme časa tokom kog je profesorka engleskog jezika bila napadnuta od strane svojih učenika (jedan joj je izmakao stolicu na kojoj je sedela dok je drugi snimao telefonom i smejao se se padu profesorke sa još jednim pristunim, a zatim su sve to objavili ina internetu), njen sin, bio je u učionici koja se nalazila preko puta.

- Prema mojim saznanjima, učenici su snimak napada na profesorku prvo poslali njenom sinu koji je takođe bio u školi, odnosno u učionici preko puta. Profesorka nije htela da prijavi učenike, međutim, njen sin ju je odmah nakon toga odveo do ambulante, tamo je usput sreo direktora škole i prijavio mu ceo slučaj. Direktor je zatim sazvao Nastavničko veće, pozvao policiju i njima sve prijavio i dostavio materijal, a profesorku naterao da da izjavu policiji, jer je uvideo da je situacija ozbiljna. Kako sam saznao, njen sin je jako dobar dečko i ima primerno vladanje - priča za "Blic" Antić.

Inače, sutra se sastaje Nastavničko veće koje će dati predlog, a direktor doneti konačnu odluku o kazni. U medijma se pojavila i informacija da jedna od roditelja nakon incidenta tvrdio da je njegov sin neuračunljiv. Iz Školske uprave Kruševac, za Blic kažu da su upoznati sa tim.- To je učenik koji je pomerio stolicu profesorki nakon čega je ona pala. Sada ispitujemo da li je psiho-pedagoška služba bila upućena u to. Kako nam je direkor škole Milan Glidžić objasnio, pedagog škole ništa nije znao o tome, pa se mora utvrditi da li je to uopšte tačno - objašnjavaju.

Predsednik Foruma Milorad Antić ocenjuje to kao pokušaj opravdanja, što se i ranije dešavlo u drugim slučajevima.

- Ta priča ne pije vodu, jer je učenik morao da dobije lekarsko uverenje da je zdrav kako bi uopšte mogao da pohađa školu, to znači da je prošao lekarski pregled. Ako se zaista desio takav ispad, lekar koji mu je dao uverenje treba da odgovara - priča predsednik Foruma Antić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati