Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 11. 2022. 14:45 2

"Za besplatne udžbenike nema para, zato je budžet Brnabić i Nedića povećan"

"Koliko su vlade koje je vodila Ana Brnabić dobro radile najbolje se vidi po tome što su građani 2017. godine kada odu u prodavnicu za jednu crvenu mogli da kupe 1kg buta, litar jogurta, mleka, šećer, kupus i brašno. Danas im za te iste namirnice trebaju 2 crvene, odnosno dve hiljade dinara", izjavio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, gostujući na RTS.

Objašnjavajući razloge zbog kojih je Stranka slobode i pravde protiv usvajanja ovakvog rebalansa budžeta, Stefanović je naglasio da se on radi u uslovima divljanja cena, što je "direktna posledica nesposobne vlasti" i dodao:

- U budžetu je predviđeno 2 milijarde intervencijskih sredstava za spasavanje EPS-a i Srbijagasa koji nisu u problemu zbog rata u Ukrajini, već zbog nesposobnih stranačkih kadrova poput Grčića, koji je od izvoznika struje napravio uvoznika i upropastio EPS - rekao je Stefanović i dodao:

- Problemi u EPS su počeli 2016. i to kada je umesto profesionalnog menadžmenta koji je ostavio 300 miliona evra na računu, doveden Grčić, koji je o struji znao samo kako da upali šteker, na šta smo mi iz Stranke slobode i pravde više puta upozoravali. Na žalost, Grčić nije jedini takav kadar SNS-a i mi svi zajedno snosimo posledice zbog nestručnih stranačkih direktora.

- I dok oni upropaštavaju preduzeća od koji zavise životi stotina hiljada ljudi, bira se vlada sa sedam potpredsednika koji imaju i ministarske i potpredsedničke kabinete koje plaćaju građani. Kolika je nebriga ove vlasti za ljude, najbolje se vidi po tome što je vlada odbila amandman da ova sredstva iskoristimo da bi kupili udžbenike i obroke za đake u osnovnim i srednjim školama. Za besplatne udžbenike nema, ali zato je budžet Ane Brnabić povećan na 60 miliona, a Novaka Nedića, sekretara vlade na neverovatnih 6 milijardi dinara, koji on onda treba da raspoređuje.

Komentarišući izlazak Srba iz Institucija na Kosovu i Metohiji Stefanović je rekao da "Stranka slobode i pravde podržava taj potez" i da je on "posledica brojnih provokacija Vlade Aljbina Kurtija" i naglasio da "Stranka slobode i pravde insistira na dijalogu o svim otvorenim pitanjima sa Prištinom, pri čemu ne možemo da govorimo o nezvisnosti i uvođenju Kosova u UN, jer je ona za nas neprihvatljiva".

- Ovo nije stranačko, već državno pitanje i mi treba da vodimo računa o interesima naših ljudi koji žive na Kosovu i da kroz diplomatski pritisak na međunarodne sile obezbedimo formiranje ZSO, mir i sigurnost za sve - zaključio je Steafnović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati