Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 11. 2022. 14:16 8

Odlikovanjem kosovskih policajaca krši se zakon (VIDEO)

Upravo u ovom trenucima, Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, primio je kapetana Nenada Đurića, koji je, kako Vučić kaže, obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever - navodi se u izjavi predsednika pokreta "Ljubav Vera Nada" koju prenosimo u celosti.

Ono što je Vučić svesno odlučio da prećuti i prikrije, je da se radi o kapetanima policije "Kosova", kapetanima koji su činove sticali u službi "Republike Kosovo", koju makar formalno, još uvek, Republika Srbija ne priznaje. Kršeći zakon o odlikovanjima Republike Srbije Aleksandar Vučić je NenadaĐurića odlikovao Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena. Po zakonu, orden zasluga za odbranu i bezbednost ima tri stepena i dodeljuje se za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

Koje je to poslove u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije obavljao Nenad Đurić? Da li postoji jedinstvo između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i "policije Kosova" da bi se služba u policiji Kosova mogla smatrati i službom u oblasti odbrane i bezbednosti Srbije? Podsećam da je junu 2013. godine, Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi imenovao je Đurića za regionalnog komandira na severu Kosova. "Vlada Kosova" premijera Hašima Tačija potvrdila je imenovanje kapetana Nenada Đurića za prvog regionalnog komandira policije na severu Kosova.
Istovremeno, Aleksandar Filipović odlikovan je Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić". Po zakonu, medalja za hrabrost "Miloš Obilić" dodeljuje se za dela u kojima je do snažnog izražaja došla lična hrabrost ili za dela u kojima je u izuzetno opasnim situacijama u spasavanju ljudskih života ili
materijalnih dobara ispoljena izvanredna hrabrost i samopregor.

Miloš Obilić je za srpski narod simbol vojničke časti i junaštva, nadvremenski junak koji je svoj život dao za slobodu svog naroda. Njegov podvig i
hrabrost slavimo vekovima, slavimo ga kao neustrašivog srpskog viteza jer na Kosovu ubio Murata, a ne zato što je na glavu stavio turban, opasao jatagan pa poljubio skute sultana Murata i verno mu služio deset godina. Podsećam da su ova Nenad Đurić i Aleksandar Filipović odgovorni što skoro
pet punih godina, nema nikakvog pomaka u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića. Dodelom odlikovanja i ordena dojučerašnjim oficirima policije
"Republike Kosovo", Vučić bestidno skrnavi i obesmišljava sva odlikovanja i ordenje koje je decenijama i vekovima dodeljivano junacima koji su se u srpskoj uniformi, pod srpskim barjakom borili i stradali za slobodu i odbranu srpskog naroda i države.Da ih je Kurti odlikovao za zasluge u izgradnji institucija nezavisnog Kosova to bi bilo mnogo logičnije, ali ovako nikakve logike nema. Međutim, ne odlikuje Vučić ovu dvojicu zbog njih, nego zbog sebe. Odlikuje ih da bi pokušao da prikrije svoju izdaju i potpuni slom svoje besmislene politike.

Deset godina je Aleksandar činio ustupke zapadu, prenosio jednu po jednu nadležnost Republike Srbije na nezavisno Kosovo, lagao narod Srbije kako su to njegove velike diplomatske pobede, i sada je došao do kraja puta. Našao se u ćorsokaku i sada pokušava da odgovornost za sve što je činio prebaci na druge. On je taj koji je dogovorio Briselski sporazum, on je taj koji je ugasio srpske institucije i naterao Srbe da formiraju šiptarske, on je taj koji stalno ponavlja da na njega niko ne može da utiče, da samostalno donosi sve odluke i da je vrhovni komandant.Sada "vrhovni komandant" pokušava da odgovornost za katastrofalan poraz sopstvene politike prebaci na tamo nekog polupismenog vatrogasca iz Kosovske Mitrovice i ljude koji su postrupali po njegovim naređenjima. On je sve odluke donosio lično a sada kada je završio u političkom ćorsokaku, perfidno kaže da će podržati svaku odluku "Srpske lobiste" i naroda na Kosovu i Metohiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati