Društvo i ekonomija

Dr Slavica Plavšić

25. 10. 2022. 07:45 7

Pandemija između nauke i politike - Zoran Radovanović

O pandemiji korone, najveće pošasti koja je zadesila planetu u zadnjih sto godina, o tome kako se Srbija borila protiv epidemije. U čemu se grešilo i ko je najviše grešio? Svesno ili nesvesno, namerno, iz interesa ili iz neznanja?

Kako smo dozvolili da izgubimo preko 60.000 građana Srbije i da po toj i drugim crnim statistikama budemo u samom svetskom vrhu? Otkud toliko teorija zavera i antivaksera? Zašto je u borbi protiv epidemije u Srbiji pobedila politika a ne nauka?Na sva ova i mnoga druga pitanja, odgovori se mogu naći u novoj knjizi Profesora Zorana Radovanovića, poznatog i cenjenog epidemiologa, ne samo u Srbiji nego i u okruženju.

Profesor Radovanović je čovek enciklopedijskog znanja iz svih mogućih oblasti, blistavog uma, velike ljudske širine, koga smatram posebno mudrom i umnom glavom, od koga smo svi mnogo naučili i učimo i dalje.

Poznat je kao beskompromisni borac protiv antivakcinalnog lobija i paramedicinskih i nadrilekarskih stavova u medicini.Veliki učitelj koji nesebično deli svoja znanja i iskustva.

Privatno, uvek krajnje dobronameran, duhovit i šarmantan.

Ponosni smo što poznajemo Profesora Radovanovića i što smo njegovi savremenici i saborci.

Još jedna u nizu njegovih knjiga koje ćemo čitati kako udžbenik i ostaviti svojim potomcima u nasleđe kao porodičnu srebreninu.

Knjigu je objavila izdavačka kuća HELIKS i može se naručiti preko njihovog sajta, a izložena je i na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji se održava u Beogradu.

Dr Slavica Plavšić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati