Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 10. 2022. 21:31 4

HIT Karić na Sajmu knjiga skuplji od Putina i Sija (FOTO)

Počeo je Beogradski sajam, a na njemu se mogu pronaći mnoga impozantna dela srpske i svetske književnosti. Ipak, jedan štand se mnogo više istakao od drugih, a to je štand Fondacije Braća Karić. Dve knjige posebno zapadaju za oko, a to su knjige o Vladimir Putinu i Bogoljubu Kariću.

Si Điping, Nursulzan Hazarbajev, Vladimir Putin i Bogoljub Karić - tim redosledom su poređana dela u izdavaštvu Fondacije Braća Karić, a predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin dobio je tu čast da se knjiga o njemu nazove slično kao knjiga o Bogoljubu Kariću.

Srbija i Rusija. Dve zemlje, dve snage. "Putin - snaga Rusije" i "Bogoljub Karić - snaga Srbije". Tako glase naslovi knjiga o Vladimiru Putinu i Bogoljubu Kariću. Karić je učinio veliku čast ruskom predsedniku što ga predstavio kao sebi ravnog.
Ipak, Putin jeste Putin, ali Bogoljub je Karić, njegova fondacija ne može da vrednuje isto knjigu o ruskom predsedniku i srpskom kontroverznom biznismenu, pa je delo o Putinu vredno 4.000 dinara, dok je monumentalno delo o Bogoljubu Kariću vredno impresivnih 10.000 dinara. S druge strane, kineski lider Si Đinšping prošao je "najslabije" i delo o njemu "Si Đinping - snaga Kine", vredi samo 2.500 dinara.

Nije poznato da li su ruski i kineski predsednici upoznati sa činjenicom da su se našli u društvu Bogoljuba Karića, a verujemo da bi ih obradovala ovako velika čast...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati