Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 10. 2022. 17:47 9

Jedan dan štrajka glađu dovoljan da ogoli poslovanje Pošte

Trojica radnika JP "Pošta Srbije", Stefan Mitrović, Zoran Pavlović i Srđan Popadić, koji su juče u podne otpočeli štrajk glađu, doneli su odluku da isti prekinu, jer osim novih obećanja nije ništa ponuđeno, niti bi bilo postignuto nastavkom štrajka, osim pogoršanja njihovog zdravlja - navodi se u saopštenju "Sloge" koje prenosimo u celosti.

- Došli smo uzdignute glave, tako ćemo i da napustimo plato. Danas smo tri sata bili na sastanku sa predsednikom Nadzornog odbora Borišom Šarencem i direktorom Zoranom Đorđevićem. Svašta je obećano usmeno, pisano ništa, rekao je Stefan Mitrović, predsednik Sindikata pošte Sloga.Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju smenu i odgovornost v.d. direktora JP "Pošta Srbije" Zorana Đorđevića, jer je samo jedan dan štrajka glađu poštara bio dovoljan da ogoli poslovanje i njegovu tvrdnju o uspešnosti kompanije i ostvarenoj dobiti.

Očigledno je da Pošta Srbije ima veoma ozbiljnih problema i poteškoća u poslovanju, verovatno u vidu napumpanih “bilansa“, a ono čega se najviše pribojavamo je da će doživeti sudbinu razorenog EPS-a.Potpuno je neverovatno i nelogično da jedno preduzeće koje ima najveći infrastrukturni i logistički poslovni sistem na teritoriji Srbije, nema para za svoje zaposlene, osim hvalospeva o sopstvenoj uspešnosti.

Logično je onda zapitati se gde je novac iz takozvane dobiti, kada se i golim okom, ulaskom u bilo koju poslovnicu može primetiti da nema ulaganja u ljudske resurse i tehnički potencijal, nema povećanja broja izvršilaca i unapređenja materijalnog položaja zaposlenih.

Bojimo se, što će se na kraju i ispostaviti tačno, ali će biti kasno, da je šteta mnogo veća i da će ceh platiti najpre zaposleni koji kolegama nisu pružili podršku, ali i građani, kroz budžet i veći javni dug, jer za razliku od privatnih distributera koji jačaju,ovo preduzeće neće biti konkurentno za tržište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati