Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 10. 2022. 10:16 22

Kladioničari prete SSP-u tužbama!

Stranka slobode i pravde mesecima se bori da se kladionice ne nalaze na manje od 200 metara od škole, što je zakonski minimum. SSP je dostavila gradonačelniku i Ministarstvu finansija spisak sa više od 30 ovakvih lokacija. Takođe, odbornici iz SPP su 16. septembra predali Skupštini grada predlog Odluke kako da se uredi spoljašnjost kladionica i kockarnica i način na koji mogu da se reklamiraju u Beogradu.

Međutim, Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) je izdao saopštenje, koje prenosimo u celosti, a u kojem preti Stranci slobode i pravde tužbama:

- Sa žaljenjem konstatujemo da opoziciona politička grupacija SSP, iz nama nepoznatih razloga, vodi višemesečnu političku kampanju uperenu protiv jedne od najstrože zakonski regulisanih delatnosti u Republici Srbiji.

Imajući u vidu odredbe Zakona o igrama na sreću, situacija u kojoj se omogućava otvaranje kladionica, bez ispunjavanja čitavog niza zakonskih i podzakonskih akata pravno je apsolutno nemoguća. I ovim putem podsećamo da se rešenje nadležnog organa kojim se odobrava rad kladionice izdaje tek pošto su sva zahtevana dokumenta pribavljena i predata, i da se tek uvidom u njih može konstatovati ispunjenost zakonom predviđenih uslova.

Članice Udruženja UPIS su poslale nekoliko zvaničnih odgovora koje smo uputili političkoj stranci SSP, čijim smo predstavnicima vrlo argumentovano, stručno i detaljno predstavili sve aspekte veoma složenog i zakonom striktno regulisanog procesa kakav je licenciranje objekata za priređivanje igara na sreću.

Očigledno je da ova politička organizacija ima za cilj da, upotrebom potpuno neosnovanih optužbi, učini ogromnu štetu ugledu domaćih kompanija koje ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, i dovede do tačke da, gašenjem ove industrije, nestane više hiljada radnih mesta, a bez sredstava budu ostavljeni organizacije poput Crvenog krsta Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom i druga udruženja koja se bave unapređenjem socijalno – ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom. Podsećamo da se ova udruženja finansiraju od budžetskih prihoda generisanih na osnovu poslovanja priređivača igara na sreću.

Sa navedenom organizacijom ubuduće nećemo voditi političke polemike, niti imamo nameru da budemo predmet političkih igara i prepucavanja.

S tim u vezi, obaveštavamo javnost da ćemo svaki sledeći javni nastup ove političke organizacije koji za svoj cilj bude imao narušavanje poslovnog ugleda i nanošenje materijalne i nematerijalne štete našim kompanijama članicama Udruženja, tretirati kao osnov za podnošenje krivičnih prijava i pokretanje krivičnog postupka pred nadležnim državnim organima kao i pokretanje tužbi pred nadležnim sudovima Republike Srbije za naknadu štete - stoji u saopštenju Udruženja priređivača igara na sreću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati