Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

03. 10. 2022. 15:50 3

"Nije čudno što nas pitaju kad ćemo uvesti sankcije Rusiji"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović naglasila je da "nije nimalo čudno što evropske zemlje pitaju Srbiju kada će uvesti sankcije Rusiji".

- Rat u Ukrajini nije kao drugi koji se dešavaju svake godine u svetu. Ovo je korak do svetskog sukoba, a kada se nalazimo pred takvim događajem, onda treba kao i pred Prvi i pred Drugi svetski rat jasno da kažemo svoj stav i verujem da ćemo uskoro biti još jasniji - rekla je Mihajlović u Boru, gde je prisustvovala obeležavanju Dana grada.

Ponovila je da Srbija ne priznaje rezultate referenduma u četiri ukrajinske oblasti i odluku Rusije da "protivpravno pripoji 15 odsto teritorije jedne nezavisne i suverene zemlje".

- Strašno je šta predsednik Rusije Vladimir Putin radi svom narodu, zaustavlja i uništava budućnost i ne samo to, već je pogazio slavnu borbu Rusa u Drugom svetskom ratu, kada su se borili za slobodu protiv nacizma, a ne za osvajanje teritorija - navela je potpredsednica Vlade, a preneo njen kabinet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati