Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 10. 2022. 14:56 5

Nema mleka, a uskoro neće biti ni mesa u prodavnicama

U Srbiji već nema mleka u prodavnicama. Uskoro neće biti ni mesa. O svemu tome poljoprivrednici nemaju sa kim da razgovaraju, jer odlazeći ministar žmuri na te probleme ceo svoj mandat, a nove vlade jos nema - izjavio je Dejana Bulatovića, narodnog poslanika i potpredsednika Stranke slobode i pravde.

- Građani Srbije treba da znaju sa kakvim se problemima suočavaju naši ratari. Zato ću u četvrtak, 6. oktobra razgovarati u Skupštini sa grupom poljoprivrednika - ratarima, stočarima, voćarima, mlekarima, pčelarima živinarima, koji su i zatražili ovaj sastanak. Razgovaraću sa ovim ljudima šta su njihove potrebe u uslovima visokih cena goriva i repromaterijala.

Sve sto srpski seljak ima da kaže, sve što muči naše poljoprivrednike problem je cele Srbije, i ja ću u Narodnoj skupštini biti njihov glas koji će se boriti za Srbiju u kojoj oni neće morati da štrajkuju kako bi ih vlast čula i neće nikada više biti primorani da bacaju proizvode svog rada, kao što su to radili godinama - zaključio je Dejan Bulatović, narodni poslanik i potpredsednik SSP.

S tim u vezi, Stranka slobode i pravde zahteva vraćanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, ukidanje akciza na gorivo za poljoprivrednike, garantovanje otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda onim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, zabrana prodaje zemlje stranim investitorima, podsticaj mladih poljoprivrednika da ostanu na selu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati