Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 09. 2022. 15:03 6

Nikezić: Plate u Srbiji realno niže za 9 odsto

Dok Vučić strancima priča kako je "ekonomska stabilnost dovela Srbiju na lidersku poziciju", EBRD objavljuje da su prosečne plate u Srbiji realno niže za 9 odsto i najviše su pale među 25 zemalja koje prati EBRD, čime je još jedna nezavisna institucija potvrdila pad životnog standarda u Srbiji - navodi se u izjavi Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde, koju prenosimo u celosti.

Praktično svi radnici i penzioneri su iz meseca u mesec na sve većem gubitku zbog podivljale inflacije. Radnici koji primaju minamalac su samo u avgustu izgubili 3,4 hiljade dinara, penzioneri 3 hiljade dinara, a zaposleni u javnom sektoru 7,5 hiljada dinara, dok će na godišnjem nivou svi izgubiti gotovo celu platu ili penziju, čak i sa najavljenim povećanjem.

Zato ljudima ništa ne znači imaginarna priča vlasti o "liderskoj poziciji" i rastu BDP-a, jer na sopstvenoj koži najbolje osećaju sve negativne posledice neodgovorne ekonomske politike, koja je i dovela do inflacije, sloma energetskog sektora, prekomernog zaduživanja i sve lošijeg života u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati