Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 09. 2022. 06:16 57

Plaćamo ga 4.403 evra da ide na koncert Baje Malog Knindže!

Proterani ambasador Srbije u Crnog Gori, koji boravi u Beogradu i još uvek prima platu ambasadora od 4.403 evra iako odavno  nije ambasador, na svom Instagram nalogu objavio je da je na poziv rukovodstva Republike Srpske u Vlasenici prisustvovao otvaranju nove policijske stanice, otkrivanju spomen obeležja srpskim borcima i da je bio na koncertu Baje Malog Knindže - kao šlag na tortu, na kraju se potpisao kao dr Vladimir Božović, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori! Zanimljivo je i da niko od medija u Republici Srpskoj njegovo prisustvo nije ni spomenuo.

Da podsetimo, kada je ovaj rođeni Nikšićanin poslat za ambasadora Srbije u Crnoj Gori, stručna javnost ocenila je to kao diplomatski incident, a sve je eskaliralo kada ga je, nakon niza skandala, Vlada Crne Gore posle nešto manje od godinu dana službovanja proglasila za personu non grata i proterala za Beograd!

Dakle, Božović je proteran, sedi u Beogradu i samim tim naravno ne radi ništa, na društvenim mrežama piše čestitke, samog sebe predstavlja kao ambasadora i za to mesečno prima 4.403 evra ili oko 520.000 dinara, koliko je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije!

Ko je zapravo Vladimir Božović? Rođen je 1970. u Nikšiću, a na studije je došao u Srbiju i tu počinje zaplet. Prvo je upisao studije kriminalistike, ali se prebacio na Pravni fakultet u Kragujevcu, poznat po tome što je više desetina profesora uhapšeno zbog prodaje ispita. Isti fakultet u Kragujevcu je pohađao Aleksandar Vulin iako je živeo u Novom Sadu.

U Kragujevcu je Božović polagao ispite, a pred sam kraj se prebacio u Beograd da bi postao ponosni vlasnik diplome Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta. Ali ni tu nije kraj njegove edukacije, jer je odnedavno ispred svog imena i prezimena iznenada dodao i titulu "dr", iako je nepoznato kada i gde je pohađao doktorske studije.

Javnost ga je upoznala kao advokata Vuka i Danice Drašković, a do prve državne funkcije stiže kao njihov kadar kada 2004. postaje generalni inspektor policije.

Posle niza skandala, o kojima profesionalni policajci mogu da govore danima, smenjen je sa te funkcije, ali u MUP-u kao običan službenik ostaje sve do dolaska SNS na vlast  2012. godine. U međuvremenu je, pogađate, postao član SNS, blizak Tomislavu Nikoliću, od koga je očekivao da mu obezbedi čak i neko ministarsko mesto.

Od toga nije bilo ništa, a maksimum koji je dogurao bilo je mesto savetnika premijera za regionalnu saradnju i odnose sa verskim zajednicama. Ni na toj poziciji se nije snašao, pa je bio potpuno skrajnut sve do 2019. godine, kada je javnost ostala zapanjena njegovim imenovanjem za ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Iako je ta neuspešna epizoda trajala manje od godinu dana,  još uvek traju mesečna primanja od 4.403 evra, koliko za Božovića izdvajaju građani Srbije, dok on sedi u Beogradu, postuje i tvituje po društvenim mrežama, gordo se predstavljajući kao "njegova ekselencija".

Imovinska karta Vladimira Božovića koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije nadasve je zanimljiva. Božović je izgleda baš srećne ruke, pa je prijavio da je na poklon dobio:

- kuću od 166m2;

- poslovni prostor od 24m2;

- pomoćni objekat od 36m2;

- njivu od 6.033m2;

- građevinsko zemljište od 400m2;

- pomoćni objekat od 30m2.

Božović, naravno, nije objavio ime ovog tajnovitog poklonodavca koji je očigledno bio baš široke ruke!

Zanimljivo je da se u njegovoj imovinskoj karti 2020. godine pojavio i stan od 126,93m2, za koji je naveo da ga je stekao kupovinom, iako je u prethodnom Izveštaju Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da nema nikakvu ušteđevinu, niti depozite u bankama. Postavlja se logično pitanje, kako je to moguće, osim ako njegova ekselencija nije uzela stambeni kredit a to nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije iako mu je to zakonska obaveza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati