Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 09. 2022. 08:48 7

U sredu protest radnika JP "Pošta Srbije"

Sindikat radnika pošte Sloga održaće protest, sutra, u sredu 28. septembra, sa početkom u 14:30 časova na platou ispred glavnog ulaza u JP "Pošta Srbije", u Takovskoj broj 2, u Beogradu - navodi se u saopštenju sindikata Sloga koje prenosimo u celosti.

Njihovom pozivu, koji su uputili prema četiri sindikata koji redovno učestvuju u pregovorima sa poslovodstvom, odazvali su se sindikat Solidarnost i Samostalni sindikat poštanskih radnika i potvrdili učešće u predstojećem protestu.Cilj okupljanja je ukazivanje na težak meterijalni položaj zaposlenih u JP "Pošta Srbije".

- Imali smo dobru volju da mnogobrojne probleme radnika pošte rešimo mirnim putem za pregovaračkim stolom, međutim, nadležni se nisu udostojili da odgovore na naše opravdane zahteve, niti usmeno, niti pisano, a pravdu ćemo, kao i uvek, potražiti na ulici. Zahtevamo hitnu isplatu neraspoređenog dela dobiti za 2021. godinu i trajno povećanje plate za najmanje 20 odsto, počevši od septembarske zarade!

Radimo naporno i pošteno - zahtevamo plate dostojne čoveka!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati