Društvo i ekonomija

Marko Branković

23. 09. 2022. 06:00 400

Novi crni biseri dr Nestorovića

Mislili smo da od lekara koji je za Covid 19, od koga je do danas u svetu umrlo više od 6.3 miliona ljudi, rekao da je „najsmešniji virus u istoriji čovečanstva koji na fejsbuku postoji“ ništa ne može da nas iznenadi. Prevarili smo se.

Prof. dr Branimir Nestorović je na društvenoj mreži tviter, uz fotografiju građana Rusije koji protestuju protiv rata objavio „Svi uhapšeni na protestima protiv mobilizacije juče u Moskvi i drugim gradovima Rusije odmah su dobili rešenja o mobilizaciji i poslati su u regrutne centre. Tako pravna država rešava problem izdajnika u svojim redovima. Tako je trebalo i kod nas 1999.“

Dakle, nakon što je u jeku epidemije preporučio ženama da idu u šoping u Italiju, čime bi rizikovale zaražavanje i smrt, objašnjavao ljudima da ne treba da se vakcinišu, usled čega su neki i umrli, Nestorović je odlučio da promoviše mobilizaciju, rat i smrt. Onako uz put je sve Ruse koji ne žele da idu u rat, ubijaju ili budu ubijeni, proglasio za izdajnike. U danu kada svi pristojni ljudi osuđuju Putinove zastrašujuće pretnje neklearnim projektilima, koji u samo nekoliko minuta mogu da unište sve nas kao i planetu na kojoj smo, Nestorović se divi onima koji hapse ljude koji samo žele mir i život. Ako je i od dr Nestorovića previše je.

Nekima su bile smešne njegove priče o tome kako je ljudska rasa nastala na Marsu odakle je došla na zemlju, koja je u stvari ravna ploča, ali malo zakrivljena. Nekima su bile interesantne njegove teorije zavere po kojima CIA, FBI i NYPD zabranjuju da se priča kako je Tesla slao ljude u budućnost, baš kao što su im bile smešne izmišljotine o nestalim avionima koji su sletali nakon više desetina godina a putnici nisu znali da objasne gde su bili jer su izgubili pamćenje.

Osporavanje i dovođenje u pitanje vakcina protiv korone nije bilo smešno ni njegovim kolegama ni bilo kome. Ipak to nije sprečilo medije da ovom kontroverznom lekaru daju gotovo neograničen prostor u kome je on nastavljao da obrazlaže sve svoje teorije zavere. U vremenu straha, njegova popularnost je vrtoglavo rasla. To nisu mogle da spreče ni osude kolega niti kritike iz Lekarske komore. Takva pozicija je dala mogućnost dr Nestoroviću da proziva i napada svoje neistomišljenike. Na udaru se našao i Nikola Kojo koga je Nestorović pitao „zašto i dalje živi u Srbiji“ aludirajući na najavu renomiranog glumca da će napustiti zemlju ako protesti „Stop krvavim košuljama“ ne uspeju.

Sve ovo bila je predigra za političku karijeru koju je dugo najavljivao. Na kraju, Nesterović se neposredno pred izbore priključio Bošku Obradoviću i Dverima. Analitičari tvrde da je upravo on obezbedio ovoj političkoj grupaciji da pređe cenzus. Od tada je redovan gost u zabavnim programima tabloidinih televizija. Do danas nikom nije palo na pamet da prof. dr Nestorovića pozove na odgovornost zbog širenja lašnih vesti i ugrožavanja zdravlja ljudi. Ako ne pravnu, onda barem ljudsku.

Posebno zbog Hipokratove zakletve koju je i Nestorović položio a u kojoj se između ostalog kaže „Apsolutno ću poštovati ljudski život ...“. Na osnovu njegove poslednje izjave potpuno je jasno da dr Nestorović ne poštuje ni život, ni lekarsku zakletvu. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 400

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati