Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 08. 2022. 17:05 0

Rio Tinto: Projekat Jadar? Poštujemo odluku Vlade

"U vezi sa navodima udruženja SEOS da Rio Tinto i Behtel nastavljaju da dalje realizuju Projekat 'Jadar', i ovom prilikom želimo da istaknemo da Rio Tinto poštuje odluku Vlade da stavi van snage akte za realizaciju Projekta 'Jadar'", saopšteno je iz Rio Tinta.

- Poslujemo u skladu sa propisima Republike Srbije i sve naše trenutne aktivnosti su nastavak prethodno preuzetih obaveza. Ovo uključuje i završetak interne Studije izvodljivosti, za šta je neophodno da prikupimo sve projektne podatke od relevantnih kompanija, kako bi Studija izvodljivosti bila u skladu sa tehničkim standardima, kao i standardima zaštite životne sredine - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da na izradi Studije izvodljivosti sarađuju sa kompanijom Behtel, sa kojom od 2018. godine imaju zaključen ugovor o upravljanju projektom.

Da podsetimo, Savez ekoloških organizacija (SEOS) "Znamo da ne damo" objavio je dokument kojim potkrepljuje svoje tvrdnje o pokušajima da se projekat Jadar nastavi tamo gde je zaustavljen.

Taj savez je saopštio da je kompanija Rio Tinto pokušala da pronađe partnera za izradu idejnog rešenja i projekta za prečišćavanje otpadnih voda i da projekat Jadar nije "ugašen", niti mrtav, budući da iz te kompanije očekuju njegov nastavak.

U dokumentaciji koju je objavio SEOS ukazuje na "saradnju kompanija Rio Tinto i Behtel u daljoj realizaciji projekta Jadar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati