Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Newsmax Adria ]

05. 08. 2022. 22:44 2

Obrazloženje REM jednako pokušaju da se vino pretvori u vodu

Direktor kampanja inicijative Kreni - Promeni Savo Manojlović gostovao je u "Pregledu dana" na Newsmax Adira i tom prilikom je govorio o obrazloženju REM-a da nacionalne frekvencije ponovo dodeli televizijama Pink, Happy, B92 i Prva.

- Iznenadila me je bezočnost. Mada, dodeliti frekvenciju ovim televizijima i smisliti bilo kakvo pravno obrazloženje jednako je kao pokušaj da se vino pretvori u vodu - kaže Manojlović.

O obećanju da če televizija Pink, Hepi, B92 i Prva imati objektivan i pravovremen pristup informacijama, Manojlović kaže da je to meraforično kao da "za šefa vatrogasne službe u Italiji postavite Nerona koji je spalio ceo Rim".

- Oni su pravno isterani na čistac. Prvo je negirana činjenica da su ove televizije kršile prethodni zakon, da bi na kraju vlasnici, urednici i Olivera Zekić, kao neka vrsta njihovog staratelja, stali na stanovištu da se ono što su radili prethodno i sva kršenja zakona sada neće računati, nego da se startuje od nule - objašnjava Manojlović.

On dodaje da je ovo suprotno odredbama člana 92 i 96 Zakona o elektronskim medijima.

- Nije slučajno što se najproblematičnije odluke donose preko leta, najveći deo ljudi je uspavan. Jedino što preostaje kao naredni korak jeste pravni put i tu je loptica na pravnim timovima televizija koje su učestvovale, a koje nisu dobile frekvenciju. Prvi korak je tužba Ustavnom sudu, zatim ustavna žalba Ustavnom sudu. Pošto to najverovatnije neće dati rezultate sledeća instanca je Strazbur - navodi Manojlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati