Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 07. 2022. 09:54 8

Kako je Ružić znao ishod postupka pre presude?

"Demokratska stranka traži od Ružića da odgovori kako je još u februaru znao da će Vrhovni kasacioni sud preinačiti odluke nižestepenih sudova i doneti presudu kojom zaposleni u obrazovanju nemaju pravo na regres i topli obrok", navodi se u saopštenju DS, koje prenosimo u celosti.

"Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje podseća javnost da je još u februaru, ministar prosvete zahtevao od svih škola da na postojeće presude koje su zaposleni u obrazovanju dobijali u svoju korist traže reviziju, što je vanredni pravni lek. U istoriji obrazovanja u Srbiji, ovo je bio prvi takav zahtev jednog ministra prosvete, koji je izgleda znao unapred odluku suda.

Nije ovo prvi put da Vrhovni kasacioni sud poništava prethodne odluke, jer se slično desilo i u tužbama protiv banaka zbog nezakonite naplate troškova obrade kredita. I zbog toga se postavlja pitanje da li postoji sprega izvršne i zakonodavne vlasti i da li građani Srbije imaju pravo na pošteno suđenje?

U ovom slučaju, zahvaljujući Ružiću i Vrhovnom kasacionom sudu, sada će zaposleni u prosveti koji rade za minimalac morati da plate i sudske troškove. Nije jasno samo iz kojih sredstava, jer sa minimalnom zaradom ni osnovne troškove ne mogu da pokriju", zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati