Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 07. 2022. 06:00 97

Kako je Danica Drašković postala ekspert za naftaški biznis?

Da li i u snovima ovako zamišljate svoje penzionerske dane? Jednom ili dva puta mesečno odete na sastanak za koji se ne pripremate, uglavnom ništa i ne diskutujete jer vas tačke dnevnog reda zapravo mnogo i ne zanimaju, uvek glasate ZA, posle sastanka ručak na račun firme - i za to dobijete svakog meseca oko 770.000 dinara!

E, ovaj san živi Danica Drašković već 13 godina, a san se nastavlja i niko ne zna do kada - zapravo zna se, dokle god građani Srbije budu spremni da trpe.

Teško se u svetu može naći primer da je neko 13 godina u samom vrhu neke naftne kompanije. Neki će verovatno reći, pa mora da je Danica Drašković neki ekspert svetskog glasa za preradu i prodaju nafte i naftnih derivata, jer u suprotnom ne bi tolike godine predstavljala Vladu Srbije u odboru direktora NIS-a koji je pak, gle paradoksa, u većinskom ruskom vlasništvu. I to u vlasništvu ruske države, iste one kojoj njen suprug želi da što pre uvede sankcije, a njenog predsednika Putina više puta javno poredi sa Hitlerom.

Ono što je svakako zanimljivo je da je naftaški ekspert Danica Drašković diplomirani pravnik u penziji, i to ne u bilo kakvoj penziji, nego invalidskoj i to od 17. maja 1990. - neverovatne 32 godine! Nikada javnosti nije saopštila od čega je bolovala kada je u invalidsku penziju otišla sa samo 45 godina starosti. Dakle, još 1990. godine izgubila je poslovnu sposobnost i prešla na državne jasle. Nameće se pitanje kako osoba koja je u invalidskoj penziji i nema poslovnu sposobnost može da predstavlja Vladu Srbije tolike godine u odboru direktora tako važne kompanije.

Temu, po njoj, ove sumnjive invalidske penzije svojevremeno je otvorila Vesna Pešić u Skupštini Srbije ocenivši da "Draškovićevoj ništa ne fali i da može konju rep da isčupa". Da li je ova izjava Vesne Pešić ili nešto drugo podstaklo nekadašnjeg ministra za rad Aleksandra Vulina da javno izjavi da će se preispitati sve sumnjive, uključujući i invalidsku penziju Danice Drašković, ostaće mala tajna. Uz to, nikada građane Srbije nije obavestio o rezultatima tog preispitivanja.

Tek, bilo kako bilo, ispada da je Draškovićeva naftaški ekspert, iako nikada ni jednu jedinu reč u javnosti nije izgovorila o problemima ove naftne kompanije a nije da ne voli da se pojavljuje u javnosti, od koncerata do modnih revija.

Bilo bi zanimljivo i da nam resorna ministarka Zorana Mihajlović predoči izveštaje o radu koje je Draškovićeva kao član odbora direktora NIS-a podnosila Vladi Srbije, a imajući u vidu da je neuspešno pokušavala da je smeni i obaveštavala javnost kako Draškovićeva u odboru direktora NIS-a zapravo ništa i ne radi a prima ogroman novac.

Ipak, bilo bi još zanimljivije da i od same Draškovićeve čujemo šta ona misli o kretanju cena sirove nafte na svetskom tržištu, da li ćemo na jesen imati goriva i po kojoj ceni, da li i ona kao njen suprug misli da Rusiji hitno treba uvesti sankcije i kako bi se to odrazilo na poslovanje NIS-a.

Bilo bi i zanimljivo i normalno, ali Srbija baš i nije normalna zemlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 97

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati