04. 07. 2022. 14:57 13

Vulin da nas ne vraća u '90-te iz kojih nikad nije izašao

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu i budući narodni poslanik Nebojša Novaković reagovao je povodom, kako je naveo, "skandaloznog saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova i potpuno neprihvatljivog obraćanja ministra Aleksandra Vulina domaćoj javnosti i zvaničnicima Evropske unije, kojima je suštinski pozvao na prekid procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji".

- Nije novost da se režim Aleksandra Vučića samo na papiru zalaže za evrointegracije, dok u stvarnosti već godinama postepeno udaljava Srbiju od Evropske unije. To pokazuju svi izveštaji već dugo unazad. Ne iznenađuje ni to što plaše građane, šire paniku i potpaljuju razmirice u regionu, ne mareći za dugoročne posledice, jer se u nedostatku strategije redovno okreću raspirivanju nacionalne mržnje i udaljavanju od evropskih vrednosti. Nije više čudno ni to što se koristi apsolutno neprimeren rečnik prilikom obraćanja evropskim zvaničnicima, jer i to kroz režimske medije pratimo maltene svakog dana - rekao je Novaković i dodao:

- Ipak, baš zbog toga je u ovom trenutku važno istaći da je interes građana Srbije da naša država postane deo EU što pre. Naš put ka članstvu u Evropskoj uniji nedvosmisleno je povezan sa poboljšanjem životnog standarda građana, koliko god nas putem režimskih medija ubeđivali u suprotno - zaključio je budući poslanik demokrata.

Nebojša Novaković podvukao je još da je Demokratska stranka duboko posvećena evrointegracijama i uspostavljanju dobrih odnosa u regionu.

- Dobri odnosi u regionu i članstvo u Evropskoj uniji ciljevi su za koje smo postavili temelje, to je opšti interes, i od njih ne odustajemo. Ako pratimo taj put, vrlo brzo svi možemo da živimo malo bolje sutra, još bolje prekosutra i tako redom, umesto da bolju budućnost ostavljamo za neke buduće generacije - poručuje Novaković.

Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Patkonaut